Inzaghi volgende Italiaanse WK-grootheid in Serie B

Reacties

Benevento heeft Filippo Inzaghi zaterdagochtend aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Daarmee werken er komend seizoen in de Serie B drie oud-voetballers die in 2006 wereldkampioen werden met Italië.

Inzaghi volgende Italiaanse WK-grootheid in Serie B

Inzaghi was als spits een grootheid in het Italiaanse voetbal. Hij gold als speler van Piacenza, UC AlbinoLeffe, Hellas Verona en Parma al als goalgetter, maar werd pas écht groot bij twee topclubs. Na vier seizoenen bij Juventus verhuisde hij in 2001 naar AC Milan, waar hij tot zijn voetbalpensioen in 2012 zou spelen. Namens de Italiaanse nationale ploeg kwam hij bovendien tot 25 goals in 52 interlands.

De aanstelling van Inzaghi (die eerder een jaar trainer was bij AC Milan, zo'n twee seizoenen werkte bij Venezia FC en daarna zeven maanden trainer was van Bologna) volgt een paar dagen nadat Alessandro Nesta werd aangesteld bij degradant Frosinone. De voormalige centrumverdediger was vorig seizoen ook al in de Serie B actief, bij Perugia. Met die club liep hij promotie naar de Serie A in de play-offs net mis.

Met de aanstelling van Inzaghi is er wederom een speler die in 2006 wereldkampioen werd met Italië, die komend seizoen als trainer op het tweede niveau werkt. Dat geldt namelijk ook voor Nesta, al ontbrak hij een groot deel van het winnend afgesloten mondiale eindtoernooi door een blessure. Daarnaast is Massimo Oddo bij Perugia aangesteld als opvolger van Nesta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.