Brescia-ultra's blokkeren Balotelli: 'Je bent niets waard voor ons'

Reacties

De supporters van Brescia hebben Mario Balotelli duidelijk nog niet vergeven. De spits van Monza werd maandag geblokkeerd door de harde kern toen hij zijn auto wilde parkeren in het stadion.

Brescia-ultra's blokkeren Balotelli: 'Je bent niets waard voor ons'
© Pro Shots
Brescia
Brescia
0 - 1
Monza
Monza

Balotelli groeide als jonge jongen op in Brescia en ging vorig jaar aan de slag bij de plaatselijke voetbalclub, in een poging zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Het leek een match made in heaven, maar dat werd het allesbehalve. Balotelli zorgde constant voor problemen en zijn contract werd vroegtijdig ontbonden.

De spits bleef een aantal maanden zonder club, voordat hij in december in de armen werd gesloten door Silvio Berlusconi en Adriano Galliani bij Monza. Het nieuwe project van de voormalig beleidsbepalers van AC Milan speelt in de Serie B en daar is ook Brescia dit seizoen actief. De oude club van Balotelli degradeerde in het afgelopen seizoen van het hoogste niveau.

Maandag stonden Brescia en Monza tegenover elkaar in een pikante ontmoeting voor Balotelli, die bij zijn eerste balcontact voor Monza nog wist te scoren. Tegen zijn voormalig werkgever kon de spits niet spelen: hij kampt met een spierblessure en was daarom buiten de selectie gelaten. Balotelli was wel naar Brescia gekomen om zijn ploeggenoten te steunen.

Bij het Stadio Mario Rigamonti wachtte hem geen warm onthaal. Buiten het stadion hing een spandoek met een boodschap aan Balotelli: 'Je bent niets waard voor ons. Je bent een man zonder waardigheid.' Balotelli wilde zijn auto parkeren binnen het stadion, maar volgens Corriere dello Sport werd hij geblokkeerd door de ultra's. De aanvaller moest zijn auto ergens anders neerzetten, voordat hij op de tribune naast Galliani plaats kon nemen.

Monza won het competitieduel met 0-1, dankzij een goal van Davide Frattesi, en strijdt volop mee om promotie naar de Serie A. De Noord-Italianen staan op het tweede niveau knap tweede. Bij Brescia, de nummer dertien van de ranglijst, had Tom van de Looi maandag overigens een basisplaats.

Serie B

Stand Serie B 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Empoli
38
19
16
3
68-35
+33
73
2
Salernitana
38
19
12
7
46-34
+12
69
3
Monza
38
17
13
8
51-33
+18
64
4
Lecce
38
16
14
8
68-47
+21
62
5
Venezia
38
15
14
9
53-39
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.