Glik speelt vier dagen na laatste WK-duel alweer negentig minuten in Serie B

Reacties

Kamil Glik verloor zondag met Polen op het WK in de achtste finale van Frankrijk. Vakantie lijkt niet in het woordenboek van de ervaren verdediger voor te komen, want Glik begon donderdag doodleuk in de basis bij zijn werkgever Benevento.

Glik speelt vier dagen na laatste WK-duel alweer negentig minuten in Serie B
© Pro Shots
Parma
Parma
0 - 1
Benevento
Benevento

Glik plaatste zich met Polen voor de achtste finales van het WK door in Groep C Mexico en Saoedi-Arabië onder zich te houden. In de knock-outfase bleek Frankrijk een maatje te groot, maar de 34-jarige centrale verdediger ging niet bij de pakken neerzitten. Glik begon donderdag alweer in de basis bij Benevento, dat in de Serie B op bezoek ging bij het Parma van basisklant Jayden Oosterwolde (0-1 winst).

Glik maakte de negentig minuten vol en haalde na afloop zijn schouders op over zijn volle week. 'Na de wedstrijd tegen Frankrijk zei de teammanager dat ik rustig terug mocht komen. Ik vloog met het Poolse team naar Warschau en ging dinsdag door naar Napels. Van daaruit nam ik woensdag de trein naar Reggio Emilia', legde Glik droogjes uit bij Tuttomercatoweb.

'Ik doe er alles aan om het team te helpen. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken naar zondag, als we tegen Cittadella spelen', ging Glik verder. Toch heeft de wereldreis er ook bij de routinier ingehakt: 'Ik heb de afgelopen dagen veel kilometers gemaakt en heb nu wat rust nodig om om het veld alles te geven voor dit team.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.