Laporta: 'Vorige Barcelona-leiding bracht supporters in gevaar'

Reacties

Niet alleen heeft het financiële wanbeleid bij Barcelona geleid tot problemen met de selectie, volgens president Joan Laporta was de staat van Camp Nou ook bijzonder slecht. De bestuurder wees maandag met de beschuldigende vinger naar zijn voorganger Josep María Bartomeu.

Laporta: 'Vorige Barcelona-leiding bracht supporters in gevaar'
© Pro Shots

Laporta organiseerde een speciale persconferentie om uitleg te geven over de financiële problemen bij zijn club en om zich te kunnen verdedigen tegen de beschuldigingen die Bartomeu geuit heeft in een open brief die is gepubliceerd in de grootste Catalaanse kranten. Hij vertelde niet alleen dat hij na zijn entree met spoed een lening van tachtig miljoen euro moest afsluiten om de salarissen nog te kunnen betalen, ook de supporters waren volgens hem bijna geraakt door de beleidsfouten van Bartomeu.

'We kwamen erachter dat we met spoed reparatiewerkzaamheden in Camp Nou moesten laten uitvoeren. Als we dat niet zouden doen, dan waren mensen in het stadion in gevaar geweest. Het vorige bestuur liet Camp Nou open terwijl er gevaar was, ze wisten van de risico's', vertelde Laporta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hij legde uit dat de stadionproblemen inmiddels zijn opgelost: 'De kosten van die werkzaamheden bedroegen 1,8 miljoen euro. Doordat we zo snel gehandeld hebben, kon het publiek zondag gelukkig weer naar Camp Nou komen.' De ploeg van trainer Ronald Koeman won zondagavond in de eerste speelronde van het nieuwe La Liga-seizoen met 4-2 van Real Sociedad.

Volgens Laporta is de financiële situatie bij Barcelona slechter dan slecht. De totale schuld bedraagt 1,35 miljard euro, zo is berekend. 'De economische erfenis die we hebben gekregen is erg verontrustend en de financiële situatie is dramatisch.'

Lees hier meer over de spraakmakende persconferentie van Laporta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.