Braithwaite neemt Barcelona bij de hand en laat Camp Nou weer lachen

Reacties

Ondanks de buitengewoon onrustige aanloop is Barcelona het nieuwe seizoen van La Liga begonnen met een zege. Real Sociedad werd in Camp Nou redelijk overtuigend verslagen.

Braithwaite neemt Barcelona bij de hand en laat Camp Nou weer lachen
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Coach Ronald Koeman had een basisplaats ingeruimd voor Memphis Depay, die als spits geflankeerd werd door Martin Braithwaite en Antoine Griezmann. Frenkie de Jong startte op het middenveld met onder anderen Pedri, die na een slopend seizoen en slechts een weekje vakantie gewoon weer aan de aftrap stond. 'Hij heeft er met de trainer over gesproken en zei dat hij klaar is om te spelen', legde assistent Alfred Schreuder vooraf uit op de Spaanse televisie.

Ook zonder Lionel Messi en de niet fitte Sergio Agüero, Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Marc-André Ter Stegen begon Barça prima aan de wedstrijd. In de negentiende minuut werd dat beloond met de openingstreffer. Memphis legde een vrije trap precies op het hoofd van Gerard Piqué, die doelman Álex Remiro klopte met het hoofd. Kort voor rust maakte Martin Braithwaite er 2-0 van. De Deen kopte bij de tweede paal hard raak uit een piekfijne voorzet van Frenkie de Jong.

Zo lieten beide Oranje-internationals zich zien in de eerste helft. Memphis kreeg ook nog een kans op de 3-0, maar de pass van Braithwaite was net te scherp, waardoor Remiro zich voor de bal kon gooien. Memphis had even later alsnog een rol bij de derde Barcelona-treffer. Hij bediende Jordi Alba, die de assist leverde op het tweede doelpunt van Braithwaite.

De Catalanen leken zo op weg naar een zorgeloze zege, maar het werd nog spannend. Tien minuten voor tijd liet Julen Lobete de aansluitingstreffer aantekenen na een steekpassje van Ander Barrenetxea. Enkele momenten later was het al 3-2 door een fraaie vrije trap van Mikel Oyarzabal. Verder kwam Sociedad echter niet: in de extra tijd zorgde invaller Sergi Roberto op aangeven van Braithwaite voor de beslissing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.