Piqué haalt uit en Barça-fans wijzen zondebok aan na Messi-tragiek

Reacties

Gerard Piqué heeft gemengde gevoelens na het verslaan van Juventus in de laatste oefenwedstrijd van Barcelona. De routinier was blij met het optreden van zijn team, maar de pijn vanwege het vertrek van Lionel Messi zal niet snel verdwijnen.

Piqué haalt uit en Barça-fans wijzen zondebok aan na Messi-tragiek
© Pro Shots

Barça deed wat het kon om de kater van het afscheid van Messi weg te spoelen zondagavond. Met een goal en een assist had Memphis Depay een groot aandeel in de 3-0 overwinning op Juventus. Piqué toonde zich na afloop tegenover het Spaanse journaille tevreden: 'Het was een erg goede wedstrijd. We hadden de betere kansen en dat zorgt voor een goed gevoel na een wedstrijd die zo raar was vanwege alle gebeurtenissen.'

Piqué doelde natuurlijk op het vertrek van Messi. Lang was de verwachting dat de 34-jarige Argentijn gewoon zijn contract zou verlengen, tot vorige week donderdagavond de bom ontplofte. De financiële problemen bij Barcelona bleken dusdanig groot, dat Messi zelfs na akkoord te zijn gegaan met een enorme salarisverlaging niet bij kon tekenen. 'Dat de beste speler in de geschiedenis zo moet vertrekken is zwaar en doet pijn. Er zou een dag komen waarop hij zou vertrekken. Het leven gaat uiteindelijk ook verder, mensen blijven graag naar het stadion komen en vandaag hebben we ze een show gegeven', probeerde de 34-jarige verdediger zich optimistisch te tonen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar het was geen dag om optimistisch te zijn. Piqué kon er niet omheen verder te gaan over Messi: 'Het is een mentale klap, het heeft ons hard geraakt. We verliezen de beste aller tijden. Het team zal zich moeten aanpassen, het talent is er.'

Piqué kon het niet laten de rol van voormalig president Josep Maria Bartomeu in deze soap aan te stippen. Hij wees bij het beantwoorden van de schuldvraag duidelijk in de richting van de preses die in oktober vorig jaar opstapte en is opgevolgd door Joan Laporta. Piqué: 'De manier waarop de club geleid is in de laatste jaren, is niet goed geweest. Daar voelen we nu de pijn van.'

'Maar de geschiedenis leert ons ook dat we weer zullen opstaan. Deze wedstrijd geeft ons in ieder geval vertrouwen. Het kan nog een goed jaar worden, we hebben de hoop dat het goedkomt', sloot hij toch nog positief af.

Umtiti
De pijlen van de supporters zijn niet alleen gericht op Bartomeu. Er wordt ook kritisch gekeken naar verschillende spelers die zouden hebben geweigerd te vertrekken, terwijl Barça hoopte met extra transferinkomsten de financiële problemen deels op te lossen en Messi in ieder geval te kunnen behouden. Umtiti is zo'n speler. De 27-jarige Fransman heeft nog een contract tot medio 2023 en wees een voorstel van de clubleiding om zijn contract te ontbinden af. Umtiti werd zondag voor en tijdens de wedstrijd tegen Juventus uitgefloten. Hij liet zich vervolgens niet zien bij de uitreiking van de Joan Gamper Trofee, de prijs die Barça won door van Juve te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.