Laporta: 'Piqué heeft het zwaar, voetballers blijven mensen'

Reacties

Joan Laporta roept de supporters van Barcelona op om zich achter Gerard Piqué te scharen na een roerige periode in diens leven. In de afgelopen maanden worstelde Piqué met blessureleed, kwamen opnames van vertrouwelijke gesprekken met RFEF-voorzitter Luis Rubiales op straat te liggen en strandde de relatie met Shakira na twaalf jaar.

Laporta: 'Piqué heeft het zwaar, voetballers blijven mensen'
© Pro Shots

'Piqué heeft het zwaar', maakt Laporta duidelijk in gesprek met de krant Sport. 'Voetballers blijven mensen, ongeacht hoeveel geld ze hebben of hoe beroemd ze zijn. Hij heeft als een van de aanvoerders nog veel te bieden aan de ploeg.' Uit de gelekte gesprekken bleek dat Piqué zich op allerlei bestuurlijke terreinen mengt in de Spaanse voetballerij.

Piqué zou met zijn bedrijf geld hebben verdiend aan de nieuwe inrichting van de Supercopa, die met vier clubs in Saudi-Arabië wordt gespeeld. Ook verzocht hij in 2021 de hulp van Rubiales bij het verkrijgen van een plek in de olympische selectie van Spanje, wilde hij de voorzitter van de spelersvakbond verdrijven en pleitte hij voor een gunstige competitie-indeling in de Segunda División B voor FC Andorra, de club waarvan Piqué eigenaar is.

Volgens Laporta is Piqué ondanks zijn scala aan andere activiteiten 'toegewijd' aan Barcelona. 'Hij verdient de steun van de culés. Besteed geen aandacht aan het nieuws dat naar buiten komt. Hij is een goed persoon', benadrukt de clubvoorzitter, die aangeeft dat Piqué na het afgelopen seizoen een persoonlijke beslissing nam: 'Hij heeft ervoor gekozen om op de eerste plaats voetballer te zijn en geen zakenman.'

Ondanks de woorden van Laporta is het maar de vraag hoeveel waarde Piqué nog zal hebben op het veld. Dinsdag schreven de Catalaanse sportkranten Sport en Mundo Deportivo dat de clubicoon slecht nieuws heeft ontvangen van Xavi: de trainer zou voor komend seizoen geen basisspeler zien in Piqué. Volgens Mundo Deportivo heeft de verdediger aan Xavi verteld dat hij er alles aan zal doen om de coach op andere gedachten te brengen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.