'Xavi brengt voormalig ploeggenoot Piqué slecht nieuws'

Reacties

Gerard Piqué hoeft voor komend seizoen niet te rekenen op een vaste basisplaats bij Barcelona. De Catalaanse sportkranten pakken dinsdag uit met het nieuws dat hoofdtrainer Xavi zijn voormalig ploeggenoot heeft laten weten dat hij van plan is om te gaan doorselecteren.

'Xavi brengt voormalig ploeggenoot Piqué slecht nieuws'
© Pro Shots

Piqué is inmiddels 35 jaar oud en heeft nog een tweejarig contract bij Barcelona, waar hij al sinds 2008 in het eerste elftal zit. De verdediger speelde jarenlang samen met Xavi en de twee wonnen met Barça onder meer drie keer de Champions League. Ook bij de Spaanse nationale ploeg vierden de twee de nodige successen met elkaar. Xavi en Piqué werden samen wereldkampioen en Europees kampioen. 

Xavi werd in het afgelopen seizoen aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Barcelona en kwam daar Piqué opnieuw tegen. De routinier kwakkelde wat met blessures, maar wanneer hij fit was, wist Piqué dat hij aan de aftrap zou verschijnen. Voor komend seizoen ligt dat echter anders, zo wordt beweerd. Zowel SPORT als Mundo Deportivo meldt dat Xavi aan Piqué heeft verteld dat hij voor komend seizoen geen basisspeler in hem ziet.

Xavi hoopt de achterhoede van Barcelona deze zomer te kunnen versterken met Jules Koundé. De Fransman speelt nu nog bij Sevilla en kost naar verluidt zo'n zestig miljoen euro. Verder is het de verwachting dat Andreas Christensen erbij zal gaan komen. De Deen is transfervrij op te pikken na zijn vertrek bij Chelsea en is volgens Spaanse media al een tijdje akkoord met Barcelona. Zijn komst is echter nog niet officieel aangekondigd.

Piqué weigert overigens om de handdoek in de ring te gooien. Volgens Mundo Deportivo heeft de verdediger aan Xavi verteld dat hij er alles aan zal doen om de coach op andere gedachten te brengen. Een zomerse transfer is voor Piqué geen optie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.