Laporta geeft Koeman-soap nog maar eens een slinger met update

Reacties

Joan Laporta heeft bij de presentatie van Sergio Agüero als Barcelona-aanwinst voor een nieuwe twist gezorgd in de merkwaardige situatie rond Ronald Koeman. De president klonk hoopvol over een langere samenwerking met de Nederlandse coach, die wel nog in onzekerheid wordt gehouden.

Laporta geeft Koeman-soap nog maar eens een slinger met update
© Pro Shots

De stemming was vrijdag nog bijzonder explosief nadat Laporta opnieuw geen uitsluitsel had gegeven over de toekomst van Koeman in Camp Nou. Het managementbureau van de voormalige bondscoach liet duidelijk blijken helemaal klaar te zijn met de manier waarop de preses met de trainer omgaat. Na vrijdag werd het weer even rustig, afgaande op de woorden Laporta is de reflectieperiode nu in volle gang. De president heeft tijd nodig om te bedenken of Koeman de juiste trainer is voor zijn project en andersom heeft de coach ook het nodige om over na te denken.

Maandagavond zei Laporta over de situatie: 'Ik heb gezegd dat we een periode van reflectie gestart zijn. We moeten evalueren wat goed ging en wat niet in het voorbije seizoen. Er is een periode van stilte nodig en over een week of anderhalve week treffen we elkaar opnieuw, maar in de tussentijd is er ook contact.'

Vervolgens liet de bestuurder wel in zijn kaarten kijken en liet hij blijken duidelijk nog perspectief te zien voor Koeman bij Barça. 'De wil is om het contract te respecteren', zei hij over de verbintenis van Koeman die nog tot medio 2022 loopt. Laporta klonk daarna nog hoopvoller: 'En de gesprekken gaan erg goed. Deze periode van reflectie was gewoon nodig.' Zo zijn er voortdurend ontwikkelingen in Barcelona en blijft Laporta bijzonder lastig te peilen als het gaat om wat hij wil met Koeman.

Agüero
Het is geen geheim dat Koeman graag Memphis Depay aan zijn selectie zou willen toevoegen. Daarvoor is nog geduld nodig, maar met Sergio Agüero heeft Barça in ieder geval wel al een transfervrije topspits vastgelegd in aanloop naar volgend seizoen. Volgens Laporta is de komst van de 32-jarige Argentijn ook met Koeman besproken: 'We hebben Koeman verteld dat we probeerden Kun Agüero vast te leggen. Iedere coach zou blij zijn met zo'n speler in zijn selectie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.