Laporta bluft: Barcelona heeft zijn grootste aanwinst al in huis

Reacties

Het gaat de goede kant op met Ansu Fati, die er naar uitkijkt om zich weer te mengen in de concurrentiestrijd voorin bij Barcelona. President Joan Laporta heeft hoge verwachtingen van de geblesseerde buitenspeler.

Laporta bluft: Barcelona heeft zijn grootste aanwinst al in huis
© Pro Shots

Door veel blessureleed beleeft Fati op persoonlijk vlak een ellendig seizoen. Met name door hamstringproblemen kwam de negentienjarige Spanjaard dit voetbaljaar in La Liga nog maar tot vijf optredens. Na midden januari twee keer te hebben gespeeld onder Xavi viel Fati daarna weer weg met een hamstringblessure. Onlangs maakte hij zijn rentree op het trainingsveld.

'Hopelijk kan ik snel weer volledig met het team trainen', zei de viervoudig Spaans international dinsdag tegenover El Mundo Deportivo. 'Het gaat stap voor stap beter. Ik weet nog niet wanneer ik weer kan spelen. Dat zal ik besluiten samen met de coach en de medisch specialisten. Het was een dreun dat ik opnieuw geblesseerd raakte, maar mede dankzij de steun vanuit de club ben ik rustig gebleven.'

Vanaf de zijlijn zag Fati hoe Barcelona opleefde onder Xavi, de opvolger van Ronald Koeman. De conclusie van het toptalent is pijnlijk voor de coach die gaat terugkeren bij Oranje. 'De trainerswissel heeft ons goed gedaan. De spelers werken harder', aldus de linksbuiten.

Topaanwinst
Fati gaf acte de présence op een evenement waar ook Barcelona-president Joan Laporta aanwezig was. Laatstgenoemde werd gevraagd naar de transferplannen van zijn club voor komende zomer. Komt er een topaanwinst als Erling Haaland naar Camp Nou? 'We hebben de beste aanwinst al in huis: Ansu Fati. We hopen hem snel weer terug te zien', reageerde de preses zelfverzekerd. Laporta en co versterkten de selectie in januari al met Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré. Met die impulsen is Xavi met het team naar de tweede plek in La Liga geklommen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.