Barcelona komt er voorlopig niet uit met twee van zijn grootste talenten

Reacties

Barcelona is er nog altijd niet in geslaagd om de contracten van toptalenten Gavi en Ronald Araújo te verlengen. Volgens Spaanse media kan en wil de club momenteel niet voldoen aan de salariseisen van het duo. Een patstelling dreigt.

Barcelona komt er voorlopig niet uit met twee van zijn grootste talenten
© Pro Shots

Gavi en Araújo maken deel uit van een gouden lichting van talentvolle spelers, die het nieuwe Barcelona moeten gaan vormen. In navolging van onder anderen Ansu Fati, Pedri en Nico González wil de Catalaanse club ook dit tweetal graag langdurig vastleggen. Momenteel beschikken Gavi en Araújo immers over een tot medio 2023 doorlopend contract.

Beide spelers ontwikkelen zich rap. Gavi wordt in augustus pas achttien, maar heeft al 35 optredens voor de hoofdmacht van Barcelona achter zijn naam en was zelfs basisspeler voor de Spaanse nationale ploeg in de Nations League-finale van afgelopen oktober. Araújo (23) gaat al iets langer mee, maar maakt dit seizoen grote stappen en was één van de uitblinkers bij de 0-4 zege in El Clásico.

© Pro Shots

Voor zowel Gavi als Araújo is veel interesse, met name uit de Premier League. Zij willen het liefst blijven, maar willen hun waarde voor de club wel graag terugzien in de contractaanbieding van Barcelona, zo schrijft de Spaanse pers. Het huidige voorstel zou als ontoereikend zijn beoordeeld door de entourage van de twee talenten. Barça zou op zijn beurt niet bereid zijn om er een grote schep bovenop te doen, omdat de financiële situatie van de club nog altijd zeer delicaat is.

'Het salarishuis van Barcelona is uit zijn voegen gebarsten onder Josep Bartomeu en daar kwam de pandemie nog eens overheen. Zijn opvolger Joan Laporta weet dat Barcelona niet opnieuw dezelfde fout kan maken, die bijna leidde tot het faillissement van de club. Als Gavi en Araújo deel willen uitmaken van het opwindende project van Xavi, zullen ze prioriteit moeten geven aan het sportieve aspect. In Barcelona kunnen ze niet verdienen wat andere clubs bereid zijn op tafel te leggen', schrijft Sport.

De Spaanse krant ziet wel  een voordeel voor Barcelona: 'Fati, Pedri en Nico hebben een contract getekend, waarbij er een salarisverhoging kan volgen, als de financiële situatie beter wordt. De situatie van Ilaix Moriba, die op de bank verpieterde bij RB Leipzig, helpt de club ook. Bovendien willen Gavi en Araújo zelf graag blijven.'

Barcelona zou bereid zijn om kleine nuances in de aanbieding aan te passen, terwijl de entourage van Gavi en Araújo juist een flinke loonsverhoging wil zien. Een patstelling dreigt, ziet Marca. 'Barcelona ziet Gavi en Araújo als twee spelers van fundamenteel belang, maar duidelijk is dat de club  bij de eerste aanbieding wel erg laag heeft ingezet. Hetzelfde gebeurde bij Sergi Roberto en Ousmane Dembélé en bij hen leidde dat tot een vertrek.'

Voor Araújo is al enige tijd interesse van onder meer Manchester United en Chelsea, terwijl Gavi in de belangstelling zou staan van Chelsea, Liverpool, Manchester City en Bayern München. Hij heeft een transferclausule in zijn contract ter waarde van vijftig mijloen euro. Dat Barcelona met Andreas Christensen en Franck Kessié twee extra concurrenten zo goed als binnen heeft, helpt hun zaak niet, schrijft Marca. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.