Landzaat doet ex-werkgever de das om in De Kuip

Op basis van het enthousiasme verdiende Feyenoord zeker een punt. FC Twente kreeg de mooiere kansen, waarvan Denny Landzaat er eentje verzilverde (0-1).

Bij gebrek aan financiën moest Feyenoord afgelopen zomer afscheid nemen van Denny Landzaat. De middenvelder vond uiteindelijk onderdak bij FC Twente en keerde ietwat aangeslagen met zijn nieuwe werkgever terug op bekend terrein.

Trainer Michel Preud'homme achtte in de 71ste minuut de tijd rijp om Landzaat in te brengen. De oud-international had zeven minuten nodig om de score te openen. Met een bekeken schot passeerde hij van buiten het strafschopgebied Feyenoord-keeper Rob van Dijk.

Landzaat kroonde zich daarmee tot matchwinner. Want Feyenoord slaagde er in de resterende minuten niet in de score gelijk te trekken. Invaller Fedor Smolov was tot drie keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar de Rus bevestigde met zijn missers dat de Rotterdammers een afmaker ontberen.

Een punt was op basis van inzet zeker verdiend voor Feyenoord. De ploeg van trainer Mario Been was de bovenliggende ploeg zonder te kunnen doorbijten. Het had daarbij de pech dat scheidsrechter Ruud Bossen hands van Douglas in de eerste helft niet wilde bestraffen met een strafschop.

FC Twente, dat in de tweede helft een beter antwoord had op het Feyenoord-spel, kreeg in De Kuip beduidend mooiere kansen. Met name Marc Janko maakte zich schuldig aan het missen ervan. Met dank aan Landzaat bleven die missers zonder gevolgen voor de regerend kampioen.