Lampard complimenteert Abraham en Terry na feest der herkenning

Reacties

Hij was vooral blij dat Chelsea na de nederlaag van zaterdag tegen West Ham United sterk reageerde met een overwinning. Toch zaten er voor Frank Lampard meer lagen in de wedstrijd van woensdag tegen Aston Villa (2-1), gaf hij na afloop toe.

Lampard complimenteert Abraham en Terry na feest der herkenning
© Pro Shots

Alleen al het weerzien met zijn oud-collega John Terry was een reden om uit te zien naar de wedstrijd. Liefst dertien seizoenen waren ze teamgenoten bij Chelsea, tot Lampard de club verliet. Nu stonden ze oog in oog met elkaar als managers. Het publiek liet zien Terry niet vergeten te zijn en zong hem meermaals toe op Stamford Bridge.

Terry slaagde er goed in de emoties binnen te houden. 'We spraken elkaar kort na de wedstrijd even, maar dat was niets bijzonders, hoor. Het was meer van "goed gedaan" en daarna had John even zijn moment op het veld. Het is ook gewoon moeilijk als je op bezoek gaat bij een club die je veel doet. Vorig jaar had ik het zelf ook', sprak Lampard, doelend op zijn tijd bij Derby County..

'Voor de fans is het trouwens ook niet gemakkelijk', voegde de manager toe. 'Maar John is heel respectvol richting Aston Villa, dat weet ik. Dus hij wilde er geen uitgebreid moment van maken. Gelukkig weet je dat het respect dat John en de fans voor elkaar hebben immens is.'

Niet alleen voor Terry, maar ook voor Tammy Abraham was de wedstrijd van woensdag een speciale. Vorig seizoen bracht hij immers op huurbasis door bij Aston Villa. 'Tammy is een jongen die iedere dag verder groeit, met zijn enthousiasme en zijn winnaarsmentaliteit. Hij zit dicht tegen de top van het topscorersklassement aan, laat zien wat hij allemaal in huis heeft en het druk zetten begint steeds bij hem', somde Lampard op.

'Dan is het niet gek dat je zo’n speler even mist als hij uit het elftal is. Gelukkig ging hij meteen weer verder waar hij gestopt was, toen hij er gisteravond weer bij was', constateerde de Chelsea-manager tevreden. Abraham staat inmiddels op elf doelpunten dit seizoen. Alleen Jamie Vardy (veertien) doet het nog beter.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer T. Abraham
Meer over T. Abraham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.