La Liga Quiz: de voorgangers van Frenkie en Luuk de Jong

Reacties

Frenkie en Luuk de Jong komen deze week debuteren in La Liga voor respectievelijk Barcelona en Sevilla. Reden voor een quiz over de Nederlanders die de twee Oranje-internationals voorgingen in de Primera División.

La Liga Quiz: de voorgangers van Frenkie en Luuk de Jong

Want er was een tijd dat er in Spanje veel meer dan een handvol landgenoten speelden. Dit seizoen spelen er (vooralsnog) maar drie Nederlanders in de Primera División, maar dat was bijvoorbeeld rond de eeuwwisseling wel anders. Barcelona kon op zichzelf alleen al bijna een heel oranje-elftal opstellen.

VI dook in de archieven en ontdekte 72 spelers met een Nederlands paspoort (van wie een enkeling interlands speelde voor een ander land) die ooit wedstrijden in La Liga speelden. Aan jullie de vraag wie zij zijn. We helpen jullie op weg met de periode, hun club(s), hun positie en het aantal duels en doelpunten. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.