Transfer Quiz: de duurste deals op Deadline Day in Engeland

Reacties

Donderdag sluit de transfermarkt in Engeland. Daarom een quiz over de duurste deals die de Premier League-clubs de laatste jaren afsloten op Deadline Day.

Transfer Quiz: de duurste deals op Deadline Day in Engeland

Rondom de laatste dag van de transfermarkt is een ware hype ontstaan, niet in het minst omdat in het verleden enkele historische deals op het nippertje toch nog rondkwamen. Zo verkaste Wayne Rooney op 31 augustus 2004 voor 37 miljoen euro van Everton naar Manchester United. Vier jaar later strikten The Red Devils vlak voor de deadline Dimitar Berbatov, die voor 38 miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur. En in januari 2011 sloegen alle voetbalwebsites op tilt toen Chelsea aan de haal ging met Fernando Torres, die Liverpool voor 58,5 miljoen euro achterliet op de slotdag van de winterse transfermarkt in 2011.

Die grote namen staan niet in deze quiz, aangezien we de laatste veertien Deadline Days onder de loep hebben genomen. Het resultaat is een lijst met spelers die sinds augustus 2012 op de laatste dag van de transfermarkt tekenden voor een Engelse club of juist op de valreep vertrokken uit de Premier League. Als ondergrens voor de transfersom hebben we (naar boven afgerond) vijftien miljoen euro genomen. Eén speler presteerde het de afgelopen jaren om twee keer van club te switchen op Deadline Day. Ook staan er twee Nederlanders tussen. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.