La Liga-clubs slaan alarm in Barça-gate: 'Onze reputatie in gevaar'

Reacties

Barcelona ligt onder een vergrootglas vanwege het onderzoek naar dubieuze betalingen. Verschillende La Liga-clubs tonen hun uitgesproken ongerustheid over de gang van zaken.

La Liga-clubs slaan alarm in Barça-gate: 'Onze reputatie in gevaar'
© Pro Shots

Barcelona raakte vorige week in opspraak. De Catalaanse club zou bijna anderhalf miljoen euro hebben betaald aan het bedrijf van toenmalig voorzitter van de technische scheidsrechterscommissie José María Enríquez Negreira. Barça-gate zorgde voor ongeloof en ophef.

Sevilla en Espanyol maakten maandag via een stevig statement hun zorgen en verontwaardiging officieel kenbaar. Een grondig en snel onderzoek was 'absoluut' noodzakelijk, want 'de reputatie van ons voetbal op internationaal vlak is in gevaar', zo klonk het.

Atlético Madrid sprak zich ook uit nadat maandagavond de pogingen tot een gezamenlijk communiqué waren gestrand op het verzet van Barcelona-directeur Mateu Alemany. 'Ons standpunt is heel duidelijk: het is een zeer ernstige kwestie en voor het welzijn van ons voetbal moet het compleet worden onderzocht en opgehelderd', zo liet Miguel Ángel Gil Marín weten namens de Rojiblancos.

Alemany gaf tijdens de clubbijeenkomst geen uitleg, maar stelde wel dat Barcelona een intern onderzoek zal starten. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak ook in behandeling. Er wordt gekeken of vervolging op zijn plaats is naar aanleiding van de dubieuze betalingen in de periode tussen 2016 en 2018.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.