La Liga-baas eist betere verklaring Barcelona: 'Anders vind ik dat Laporta moet aftreden'

Reacties

La Liga-voorzitter Javier Tebas heeft zich uitgesproken over de commotie rondom Barcelona. Het Spaans Openbaar Ministerie onderzoekt momenteel dubieuze betalingen van de club en Tebas vindt dat Barcelona-president Joan Laporta moet opstappen als hij daar geen betere verklaring voor heeft.

La Liga-baas eist betere verklaring Barcelona: 'Anders vind ik dat Laporta moet aftreden'
© Pro Shots

Barcelona raakte vorige week in opspraak. De club zou namelijk bijna anderhalf miljoen euro hebben betaald aan het bedrijf van toenmalig voorzitter van de technische scheidsrechterscommissie José María Enríquez Negreira. Negreira heeft onder meer rapporten over de professionele scheidsrechters in Spanje geleverd aan de club. 'Als Laporta dit niet goed kan verklaren, vind ik dat hij moet aftreden', aldus Tebas.

De voorzitter van de Spaanse competitie beantwoordde een aantal vragen tijdens een persmoment over nieuwe salarislimieten in Spanje. 'Hij heeft nu een oppervlakkige verklaring afgelegd, waarin het leek alsof alle voetbalclubs dit deden. Ik zou dit graag opgehelderd zien worden, ook al is het in het verleden gebeurd.'

Volgens Tebas hangt de zaak als een benauwende factor boven het hoofd van La Liga. 'Er zijn grote zorgen bij de meeste clubs, zelfs bij Barcelona zelf. De schade die wordt toegebracht aan het profvoetbal is groot. We gaan samenwerken met het OM. We hebben al een brief geschreven met informatie die het onderzoek kan helpen. Zelfs als het OM vindt dat er geen reden is om aangifte te doen, vinden we dat er genoeg ligt om het onderzoek voort te zetten.'

De betalingen dateren van de periode tussen 2016 en 2018. Op dat moment was Laporta nog geen voorzitter van Barcelona, maar stond de club onder leiding van Josep Maria Bartomeu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.