Barcelona in het nauw door onderzoek naar miljoenenbetaling aan afgevaardigde scheidsrechters

Reacties

Het Openbaar Ministerie van Spanje onderzoekt vermeende dubieuze betalingen van Barcelona aan een externe partij. In het programma Què t'hi Jugues van SER Catalunya werd bekendgemaakt dat er voor 1,4 miljoen euro is overgemaakt naar het bedrijf van de man die destijds voorzitter was van de technische scheidsrechterscommissie van Spanje.

Barcelona in het nauw door onderzoek naar miljoenenbetaling aan afgevaardigde scheidsrechters
© Pro Shots

Na het naar buiten komen van dit nieuws kwam Barcelona met een verklaring, waarin werd bevestigd dat er een onderzoek loopt naar de betalingen. De club maakte volgens het Catalaanse medium tussen 2016 en 2018 bijna anderhalf miljoen euro over naar DASNIL 95, een bedrijf waar José María Enríquez Negreira eigenaar van is. Het feit dat Negreira destijds ook voorzitter van de scheidsrechterscommisssie was, maken de betalingen dubieus.

Negreira heeft inmiddels al een getuigenis afgelegd aan het OM. Hij verzekert dat er nooit een gunstige behandeling is geweest voor Barcelona. De laatste betaling die Barcelona aan DASNIL 95 deed, viel exact samen met het moment dat Negreira vertrok bij de scheidsrechterscommissie. Voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft verklaard dat de betalingen zijn stopgezet vanwege bezuinigingen binnen de club.

In een officieel statement heeft Barcelona gereageerd op het onderzoek van het OM. 'Barcelona heeft in het verleden gebruikgemaakt van de diensten van deze externe adviespartij. Zij leverden middels video technische rapporten over spelers in de lagere categorieën in Spanje aan het technisch secretariaat van de club.'

'Later zijn de werkzaamheden van deze partij uitgebreid met technische rapporten over de professionele scheidsrechters ter aanvulling van de informatie die nodig is voor de technische staf om het eerste elftal te leiden. Barcelona betreurt dat deze informatie precies verschijnt op het sportieve hoogtpunt van dit seizoen.'

Barcelona geeft aan juridische stappen te ondernemen tegen 'iedereen die het imago van de club schaadt met mogelijke insinuaties'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.