Barça onder vuur: ‘Slechtste nieuws in de historie van het Spaanse voetbal’

Reacties

Het onderzoek van het Spaanse Openbaar Ministerie naar vermeende dubieuze betalingen van Barcelona aan het bedrijf van de voormalig voorzitter van de technische scheidsrechterscommissie in Spanje heeft veel losgemaakt in Spaanse voetbalwereld.

Barça onder vuur: ‘Slechtste nieuws in de historie van het Spaanse voetbal’
© Pro Shots

Voormalig Deportivo La Coruña-voorzitter Augusto César Lendoiro (tussen 1988 en 2014 aan het roer bij Depor) maakt zich grote zorgen na het nieuws over een vermeende betaling van Barça (van 1,4 miljoen euro) aan José María Enríquez Negreira, van 2001 tot 2018 voorzitter van de scheidsrechterscommissie in Spanje.

'Ik denk dat dit het slechtste nieuws ooit is in de geschiedenis van het Spaanse voetbal, niet alleen voor Barcelona. Dit kan ook wereldwijd een enorme impact hebben', zei Lendoiro tegen Efe. 'Nu moet worden aangetoond wanneer de relatie tussen Enríquez Negreira en Barça is begonnen. We herinneren ons nog allemaal de wedstrijden tegen Barcelona waarin er veel kritiek was op de dienstdoende scheidsrechter.'

Mogelijk slachtoffer
LaLiga-voorzitter Javier Tebas wil niet zo ver op de zaken vooruit lopen. 'Dit is wel duidelijk iets dat moet worden uitgezocht. Maar het is ook goed mogelijk dat Barça het slachtoffer is geworden van oplichting. Het zou me niet verbazen, maar ik kan het niet garanderen. Het zijn betalingen waarover onduidelijkheid bestaat. Ik weet nog niet of het de resultaten van wedstrijden heeft beïnvloed', zei Tebas tegen Mundo Deportivo.

'Laten we vooral het onderzoek afwachten en niet gaan speculeren, want het creëren van onzekerheid zou iedereen nog meer schade kunnen berokkenen', verklaarde de president van LaLiga. Barcelona gaf deze week al een reactie op het onderzoek en kondigde aan juridische stappen te ondernemen tegen 'iedereen die het imago van de club schaadt met mogelijke insinuaties'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.