Barcelona presenteert aanwinst in afwachting van arbitragezaak

Reacties

Julián Araujo is dan toch speler van Barcelona. Op de laatste dag van de transferperiode leek de deal te klappen nadat de bevestiging achttien seconden te laat werd gestuurd, maar tweeënhalve week later is de Mexicaanse international toch aangesloten bij Barcelona B, de reserveploeg van de Blaugrana.

Barcelona presenteert aanwinst in afwachting van arbitragezaak
© Pro Shots

Dat maakt de Catalaanse grootmacht vrijdag bekend. Araujo sluit aan bij de ploeg van landgenoot Rafael Márquez en tekent tot medio 2026 in Camp Nou. Binnen enkele dagen is het de bedoeling dat Araujo op het trainingsveld staat. Of hij ook wedstrijden mag spelen bij Barça, dat hangt af van de uitspraak van het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS).

Barça gaf een ongewillige computer de schuld van de vertraging, maar ving bot bij de FIFA. Nu zoekt de club dus zijn heil bij het CAS. Als die hun fiat geven, mag de aanwinst in elk geval bij Barcelona B meespelen. Een debuut in het eerste elftal is onwaarschijnlijk voor de 21-jarige Araujo, inschrijving voor La Liga en de Europa League is inmiddels gesloten.

Spelersprofiel

J. Araujo


Geboortedatum:
13 augustus 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Lompoc
Nationaliteit
Mexico
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Las Palmas
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.