Kwartet clubs domineert Elftal van de Week, Tadic heeft aan één helft genoeg

Reacties

Vier clubs maken na de midweekse speelronde in de Eredivisie de dienst uit in het Elftal van de Week. FC Groningen, PSV, FC Utrecht en VVV-Venlo leveren allemaal twee spelers.

Kwartet clubs domineert Elftal van de Week, Tadic heeft aan één helft genoeg
© Pro Shots

Zo heeft de voorhoede een hoog Venloos gehalte. Georgios Giakoumakis - Speler van de Week met een 9 - staat na zijn vier treffers tegen Vitesse in de punt van de aanval en weet ploeggenoot Zinédine Machah aan zijn zijde. De 25-jarige Fransman leverde de assist bij de eerste drie goals van de Griekse revelatie en kreeg een 8, net als Dusan Tadic. De Serviër viel na rust in en drukte met een goal en een assist zijn stempel op het thuisduel van Ajax met Willem II.

Door al die uitblinkers was er voorin geen plek voor Jørgen Strand Larsen en Mitchell van Bergen, trefzeker voor respectievelijk FC Groningen en SC Heerenveen en allebei goed voor een 7,5. Ook Mats Seuntjens (7,5), belangrijk voor Fortuna Sittard tegen RKC Waalwijk, liep een uitverkiezing mis. Sander van de Streek (7,5) won de concurrentiestrijd. Namens was FC Utrecht was hij de matchwinner tegen AZ met een fraaie knal van afstand.

Achter Van de Streek moeten Joey Veerman, Lucas Schoofs en Ramon Pascal Lundqvist voor de balans op het middenveld zorgen. Veerman (7,5) was de grote uitblinker aan de kant van Heerenveen in het thuisduel met Feyenoord en onderstreepte dat met de openingsgoal. Schoofs (7,5) was met een goal en een assist betrokken bij beide goals van Heracles tegen PEC Zwolle en Lundqvist (7,5) brak de ban voor Groningen met een fraaie vrije trap.

Mede dankzij die fraaie treffer won Groningen eenvoudig van ADO Den Haag (3-0). Achterin zorgde Ko Itakura (7,5) dat er weinig te halen viel voor de bezoekers uit Den Haag. De Japanner krijgt gezelschap van het PSV-duo Olivier Boscagli en Philipp Max, die een 7,5 kregen voor hun optreden tegen Emmen. Onder de lat staat Eric Oelschlägel (7). De Duitse doelman van FC Utrecht hield zijn doel schoon tegen AZ met enkele goede saves.

elftal van de week - speelronde 19

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.