Fenomeen Ghoochannejhad weer de redder in nood voor PEC

Reacties

Heracles Almelo heeft ook kennis gemaakt met het invalfenomeen Reza Ghoochannejhad. De spits behoedde PEC Zwolle andermaal voor leed.

Fenomeen Ghoochannejhad weer de redder in nood voor PEC
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 2
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Ghoochannejhad had zaterdag PEC Zwolle als invaller aan de zege op Willem II geholpen. De hattrick in Tilburg ten spijt, de Iraniër begon vier dagen na zijn heldendaden tot zijn ongenoegen gewoon weer op de bank. Trainer John Stegeman gaf de voorkeur aan Thomas Buitink, die tegen Heracles debuteerde bij PEC Zwolle.

Die keuze betaalde zich kort na rust uit, getuige de assist van Buitink. Op aangeven van de Vitesse-huurling scoorde de andere winteraanwinst Virgil Misidjan met enig fortuin. Maar het was niet meer dan de aansluitingstreffer voor PEC Zwolle, dat in de eerste helft zichzelf flink in de eigen voet had geschoten.

Al in de eerste minuut had de thuisploeg een treffer geïncasseerd. Mede door weinig daadkrachtig verdedigen van Zwolle kon Lucas Schoofs na een voorzet van Silvester van der Water van dichtbij de score openen. In de extra tijd van de eerste helft verdubbelde Delano Burgzorg de marge.

Die 0-2 van Heracles mocht doelman Michael Zetterer zich aanrekenen. Na een dieptepass van Schoofs probeerde de goalie ver uit zijn doel het leed te voorkomen. Maar hij was te laat en weifelde met ingrijpen, waarna hij de bal langs zich heen in het lege doel zag rollen.

De ingezette herstelwerkzaamheden leidden kort na rust tot de goal van Misidjan. Omdat de gelijkmaker op zich liet wachten, werd in de zeventigste minuut een beroep gedaan op Ghoochannejhad. De Iraniër had slechts enkele minuten nodig om van zich te doen spreken. Met een rake kopbal tekende hij voor de gelijkmaker.

Zijn zesde treffer van het seizoen – allemaal gemaakt als invaller – bleek het laatste wapenfeit in Zwolle. Beide ploegen probeerden het duel nog te beslissen, maar de pogingen bleven zonder resultaat. Daardoor blijft PEC op één punt van Heracles.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
PEC Zwolle Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.