Kwakman vergroot uitcomplex van PSV met dubbelslag

PSV heeft opnieuw verloren in een uitwedstrijd. Op bezoek bij NAC Breda kwamen de Eindhovenaren nog wel op voorsprong, maar de bij standaardsituaties zeer gevaarlijke thuisploeg won voor de vierde keer op rij een thuiswedstrijd door twee goals van verdediger Kees Kwakman: 2-1.

Kwakman vergroot uitcomplex van PSV met dubbelslag

In Breda kregen beide ploegen in het eerste bedrijf kansjes, maar was het PSV dat richting het rustsignaal sterker werd. Jürgen Locadia opende op slag van rust de score. De spits kon zijn tweede competitiedoelpunt maken door aan het einde van een zeer fraaie aanval te staan. Memphis Depay leidde de aanval met een knappe actie in en uiteindelijk was het Ola Toivonen die met een simpele voetbeweging Locadia in staat kon stellen de bal in de lange hoek te schieten. Het weerwerk van doelman Jelle ten Rouwelaar liet daarbij wel te wensen over.

De blijdschap bij PSV zou later omslaan in verdriet over alweer een nederlaag.
De blijdschap bij PSV zou later omslaan in verdriet over alweer een nederlaag.

Na de onderbreking kregen beide ploegen grote kansen. Zo prikte Depay, die continu dreigend was, de bal maar net naast. Aan de andere kant miste Rydell Poepon een grote kans. De gelijkmaker kwam er toch. Het was niet toevallig dat NAC uit een dood spelmoment scoorde. Kees Kwakman zag de bal bij een corner met meer geluk dan wijsheid op zijn voet vallen en prompt maakte de verdediger de 1-1.

Kwakman maakte in de slotfase ook nog eens de 2-1. Hij nam na een vrije trap van Danny Verbeek de bal in één keer op de wreef en tekende zo voor de overwinning. Ondanks verwoede pogingen kwam PSV niet meer langszij.

Jelle ten Rouwelaar stapte uiteindelijk alsnog juichtend van het veld.
Jelle ten Rouwelaar stapte uiteindelijk alsnog juichtend van het veld.

Het rijtje uitduels zal trainer Phillip Cocu niet vrolijk stemmen. Al zes uitwedstrijden op rij won PSV niet. Van de zeven bezoekjes aan andere clubs in de Eredivisie werd dit seizoen alleen de eerste wedstrijd bij ADO Den Haag gewonnen. Bij Heracles Almelo, FC Twente, AZ, FC Groningen, Roda JC en nu dus NAC Breda lukte dat niet. De laatste vier werden zelfs verloren. Daardoor maakt PSV in de stand even een pas op de plaats. Het verschil met koploper Vitesse is vijf punten. Ajax heeft drie punten meer. NAC heeft nu al vier duels op rij gewonnen in eigen huis en is tiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen