Cocu: 'Uitdaging om in sfeervol Breda punten te pakken'

Na de 2-0 overwinning op Dinamo Zagreb vraagt trainer Phillip Cocu van zijn spelers om zondag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda ook in de Eredivisie weer eens te winnen. De laatste keer dat PSV daarin slaagde dateert van een maand geleden, toen RKC Waalwijk in Eindhoven met 2-1 verloor.

Cocu: 'Uitdaging om in sfeervol Breda punten te pakken'

Winnen in Breda zal echter geen makkelijke opgave zijn voor PSV, dat alleen op de allereerste speeldag won op bezoek bij ADO Den Haag (3-2). NAC won na nederlagen tegen SC Heerenveen en ADO Den Haag drie van zijn vier thuisduels. Ook de recente onderlinge historie spreekt in het voordeel van de Parel van het Zuiden. De 6-1 nederlaag van afgelopen seizoen was de eerste sinds 2005/06. Tussendoor bleef NAC zes jaar ongeslagen tegen PSV en won het liefst vier keer.

Avondje NAC
Cocu onderkent de kracht van de Bredanaars op eigen veld. 'Een avondje NAC is altijd lastig, al spelen we nu in de middag. Er is een groot verschil tussen NAC uit en thuis. Thuis staat het publiek erachter. Daar heerst een echte voetbalsfeer en dat merk je als speler ook. Het is de kunst en uitdaging om daar als team goed mee om te gaan en onder die omstandigheden toch de drie punten te halen. We gaan alles op alles zetten om daar een goed resultaat halen', zei hij vrijdag tijdens de persconferentie.

Zowel Ola Toivonen als Adam Maher was trefzeker tegen Dinamo Zagreb.
Zowel Ola Toivonen als Adam Maher was trefzeker tegen Dinamo Zagreb.

Het Europa League-duel met Dinamo Zagreb geeft wat dat betreft vertrouwen. 'Verdedigend stonden we goed, we hebben weinig kansen weggegeven. Het middenveld was bepalend door de invulling met Stijn Schaars, Ola Toivonen en Adam Maher. Regelmatig zijn ze goed in stelling gebracht en daardoor konden we het aanvallend goed invullen. Dat zullen we zondag weer moeten laten zien. Als dat lukt, gaat het met ons weer de goede kant op', aldus Cocu.

Op jacht naar de eerste competitiezege sinds 6 oktober kan PSV nog niet beschikken over doelman Jeroen Zoet en routinier Ji-Sung Park. Beide spelers hebben de training na hun blessures inmiddels hervat, maar zijn nog niet wedstrijdfit. Zoet zal volgende week zaterdag tegen FC Emmen wel zijn rentree maken bij Jong PSV. Park heeft nog enkele weken nog om te herstellen van zjn enkelblessure.

Karim Rekik bleef tegen Dinamo Zagreb uit voorzorg aan de kant, maar kan in Breda wel zijn opwachting maken. Achter de met enkelproblemen kampende Zakaria Bakkali staat nog een vraagteken. 'Hij heeft vandaag meegetraind, morgen weten we meer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen