Uitblinkers Maher en Narsingh: 'Heel mooie avond voor PSV'

PSV maakte donderdagavond in het thuisduel met Dinamo Zagreb een einde aan een reeks van vijf wedstrijden zonder zege. Luciano Narsingh en Adam Maher waren de drijvende krachten achter de 2-0 zege op Dinamo Zagreb, die PSV op de rand van overwintering in de Europa League bracht.

Uitblinkers Maher en Narsingh: 'Heel mooie avond voor PSV'

Narsingh liet nog maar eens zien zijn langdurige blessureleed definitief van zich afgeschud te hebben. De rappe rechtsbuiten stelde met zijn assists zowel Adam Maher als Ola Toivonen in staat te scoren.

'Een heel mooie avond', aldus Narsingh. 'Twee assists, dat is natuurlijk lekker. Maar de drie punten zijn het belangrijkst. We staan er goed voor. Het is fijn dat we weer eens gewonnen hebben, dat geeft vertrouwen naar het duel met NAC Breda van zondag.'

Narsingh doelde op de serie van vijf wedstrijden waarin niet werd gewonnen tegen achtereenvolgens FC Groningen (1-0), Dinamo Zagreb (0-0), Roda JC (2-1), Roda JC (beker, 3-1) en PEC Zwolle (1-1).

Maher
Behalve Narsingh leek ook Maher iets te laten zien van zijn grote belofte. Sinds zijn komst van AZ naar PSV voor negen miljoen euro kon hij nog niet overtuigen. Donderdag was hij samen met Narsingh uitblinker. De 1-0 van Maher was zijn eerste goal in bijna 26 uur clubvoetbal (25,75). Sinds zijn doelpunten in de gewonnen bekerfinale met AZ tegen PSV scoorde de technische middenvelder 1.545 minuten niet.

'Maar ik wist dat de goal zou komen', aldus de middenvelder. 'Het gaat steeds beter met mij en ik ben blij met mijn goal', besloot Maher, die aangaf niet te willen praten over het relletje waarbij hij onlangs betrokken was. Hij retweette op Twitter een berichtje van iemand die liever Maher dan Ola Toivonen in de PSV-basis zou zien. 'Jullie mogen zelf weten wat jullie ervan vinden, maar ik wil het over voetbal hebben.'

Met zeven punten is PSV nummer twee in Groep B van de Europa League. Het Bulgaarse Ludogorets is al geplaatst met tien punten. Chornomorets Odessa heeft drie punten achterstand op PSV, terwijl Dinamo Zagreb met een puntje de troosteloze hekkensluiter is.

Bekijk hier al onze video's