NAC Breda al sinds 1985 verzekerd van goals tegen PSV

● NAC Breda heeft zijn laatste drie thuiswedstrijden gewonnen (AZ 3-0, Heracles 2-1 en Go Ahead Eagles 5-0).

NAC Breda al sinds 1985 verzekerd van goals tegen PSV

● NAC is de meest efficiënte ploeg van de Eredivisie. De ploeg ondernam 111 doelpogingen en zag er daarvan twintig omgezet worden in een treffer,  een percentage van 18,02 procent.

● PSV heeft al vijf uitwedstrijden niet gewonnen in de Eredivisie. De laatste drie eindigden zelfs in een nederlaag voor de ploeg van Phillip Cocu.

● Henrico Drost, Kees Kwakman en Jelle ten Rouwelaar sloegen nog geen minuut over namens NAC Breda. Bij PSV geldt dit voor Jeffrey Bruma.

● In de laatste negentien thuiswedstrijden tegen PSV wist NAC telkens minimaal één keer te scoren. De laatste keer dat PSV de nul hield in Breda was in 1985 (0-0).

● In de laatste elf thuiswedstrijden tegen PSV moest het daarentegen ook telkens een doelpunt incasseren. De wedstrijden in Eindhoven meegerekend, geldt dit voor de laatste 23 ontmoetingen.

● PSV scoorde tot nu toe 23 keer in twaalf duels. Vorig jaar vonden de Eindhovenaren het net veel beter aangezien de teller toen na twaalf ronden al op 42 treffers stond.

● NAC-spits  Rydell Poepon scoorde in zijn laatste vier optredens in Breda minimaal één keer.  Scoort de robuuste aanvaller dan evenaart hij bij NAC Breda Matthew Amoah die in 2008 vijf thuisduels op rij het net vond.

● Vorig seizoen rekende PSV af met het uitsydroom bij NAC. PSV won toen met 1-6 in Breda. De vier ontmoetingen hiervoor werden allemaal door NAC gewonnen.

● PSV won geen van zijn laatste vijf uitduels in de Eredivisie (V3, G2).

● PSV moest  in zijn laatste negentien uitwedstrijden telkens een treffer incasseren, dit is de langst lopende reeks van alle Eredivisieclubs. De laatste clean sheet dateert van het uitduel met VVV–Venlo op 30 september 2012 (0-6).

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's