Kwakkelend AZ wil Liechtenstein als kuuroord gebruiken

Reacties

AZ kan zich donderdag plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Daartoe moeten de Alkmaarders winnen op bezoek bij FC Vaduz. In Liechtenstein krijgt de ploeg van Pascal Jansen ook de kans om het zand uit de rode machine te filteren: na een flitsend begin van het seizoen leed AZ drie nederlagen op rij. Jansen en Jordy Clasie blikten vooruit.

Kwakkelend AZ wil Liechtenstein als kuuroord gebruiken
© Pro Shots
FC Vaduz
FC Vaduz
1 - 2
AZ
AZ

Clasie stond in het dwergstaatje als eerste het journaille te woord, en de middenvelder vond niet dat specifiek dit treffen geschikt was om de malaise te verdrijven. 'Elke wedstrijd is daar een ideale wedstrijd voor. Daarin moeten we niet te veel naar de tegenstander kijken, maar naar onszelf. We moeten terug naar de basis, waarmee we dit seizoen heel erg goed zijn begonnen. Als team moeten we dit omdraaien', sprak Clasie, die ook werd ondervraagd wat die basis dan is.

'De kwaliteit aan de bal, maar ook keihard werken en afspraken nakomen. We moeten niet denken dat we sommige wedstrijden op een paar procent minder kunnen spelen. Dat is een kwalijke zaak. Daar is veel over gesproken. Ik heb er alle vertrouwen in dat iedereen beseft dat we dat snel moeten gaan doen.' Van onderschatting van Vaduz, dat in het AFAS Stadion lang weerwerk bood, is geen sprake. 'In de heenwedstrijd ging het moeizaam. We hebben de beelden opnieuw bekeken en natuurlijk liggen er kansen, maar dit gaat niet eenvoudig worden.'

Ook trainer Jansen, die daarna aan het woord kwam, wil in Vaduz de kentering bewerkstelligen, en keek nog terug op de heenwedstrijd. 'Deze kans moeten we aangrijpen om de zaak te verbeteren. In de eerste wedstrijd liep het niet helemaal vloeiend bij ons, mede door wat wisselingen in de ploeg. We waren veel aan de bal, maar de counter dreigde wel continu. In de eindfase hebben we het alsnog beslist, iets wat ook noodzakelijk was.'

Bij winst in Liechtenstein is AZ sowieso geplaatst voor de volgende ronde in de Conference League. Als de Noord-Hollanders ook groepswinnaar worden, mogen ze zelfs de tussenronde overslaan en stromen ze een ronde verder weer in. Na deze wedstrijd sluit AZ de poulefase af met een thuiswedstrijd tegen Dnipro-1.

VI reisde in september al eens naar Liechtenstein om poolshoogte te nemen bij FC Vaduz. Die reportage leest u op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.