Kritiek op Ronaldo na nieuwe fout in de muur, lof voor De Ligt

Reacties

Juventus ligt dankzij een 3-1 overwinning op Parma weer op Champions League-koers, maar dat was voor de verandering eens niet te danken aan Cristiano Ronaldo. De 36-jarige Portugees moest het in Italiaanse media zelfs ontgelden wegens zijn rol in de tegengoal van Parma.

Kritiek op Ronaldo na nieuwe fout in de muur, lof voor De Ligt
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 1
Parma
Parma

Ronaldo was in de 25ste minuut bij een vrije trap van Gastón Brugman namelijk de enige speler in de muur van Juventus die níét sprong, waarna de inzet van de Uruguayaan over zijn hoofd het doel invloog. La Gazzetta dello Sport rekent de vedette die fout en aan noemt hem de slechtste van het veld (5).

Ook Tuttosport is met een 5,5 kritisch op Ronaldo, maar dan vooral omdat hij voor de tweede keer op rij niet scoorde in een Serie A-duel. 'Eerst vond hij een uitstekende Colombi op zijn weg, daarna had hij zijn vizier niet op scherp en werd hij nerveus. Zijn doelpunt bleef opnieuw uit, net als tegen Genoa.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Ronaldo net als in het Champions League-duel met FC Porto er niet best uitzag in de muur, is volgens de krant ook een fout van de mensen die hem daar neerzetten. Trainer Andrea Pirlo gaf na afloop te kennen de positie van de Portugees bij vrije trappen te zullen heroverwegen.

'Dat kan gebeuren', zei Pirlo over de negatieve hoofdrol van Ronaldo. 'Helaas gebeurde het vanavond. We zullen dit moeten evalueren, want dit zijn dingen die niet zouden moeten gebeuren. Het is toch gebeurd, maar we kunnen het ook over andere dingen hebben.'

De Ligt
Nu Ronaldo het vizier even niet op scherp heeft staan, waren het Alex Sandro en Matthijs de Ligt die Juve bij de hand namen. De Braziliaanse linksback scoorde twee keer, waarvan één keer op aangeven van De Ligt. De Oranje-international bepaalde met een kopbal uit een corner de eindstand op 3-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De hoogste cijfers (7,5) gaan naar Alex Sandro en Juan Cuadrado (goed voor twee assists), maar Tuttosport is ook lovend over De Ligt (7). 'Hij vocht fysieke duels uit met Pellé en duels op snelheid met Gervinho en Man en won ze bijna altijd. En hij ontgrendelde zijn hoofd en eindigde het duel met de 3-1.'

Pirlo toonde zich tevreden over het resultaat, dat Juve op één punt van Milan bracht. 'We maakten het onszelf moeilijk met de openingsgoal. Het was knap dat we de wedstrijd omdraaiden en de overwinning is belangrijk voor ons zelfvertrouwen', aldus de trainer van Juve, dat zondag nog verloor van Atalanta.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.