Korbach vindt onderdak in Cyprus

Fritz Korbach (57) heeft een nieuwe club gevonden. De werkloze coach is maandag naar Cyprus gegaan om te tekenen bij Alki Larnaca, de nummer voorlaatst uit de Cypriotische competitie. Korbach kwam een contract overeen dat hem tot de zomer van 2003 op het eiland in de Middenlandse Zee houdt. Hij is de opvolger van Kokos Panagi, die twee weken geleden opstapte.

De kleurrijke Duitser, die sinds 1973 tien Nederlandse clubs onder zijn hoede had, zat na zijn vertrek medio 2001 bij Heracles Almelo zonder club. Korbachs naam werd onlangs nog in verband gebracht met FC Groningen maar die club koos na het opstappen van Dwight Lodeweges uiteindelijk voor Ron Jans.

Een interview met Fritz Korbach in de Telegraaf zette een aantal enthousiastelingen onlangs aan tot het opzetten van FC Zylyn. Met Korbach als coach zouden voormalige profvoetballers zonder club een team vormen dat zou instromen in de Gouden Gids Divisie.

Op die manier zouden de werkloze spelers en trainer van het zichzelf bedruipende FC Zylyn zich in de kijker kunnen spelen en zou de Gouden Gids Divisie worden verrijkt met een ploeg die alleen uitwedstrijden zou spelen en reclame zou kunnen maken voor het voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen