Wegen Korbach en Heracles scheiden

Fritz Korbach is bezig aan zijn laatste seizoen bij Heracles Almelo. Het contract met de trainer, die deze week in VI de nodige kritiek uitte op Heracles, wordt niet verlengd.

Volgens algemeen directeur Ton Fitsch speelt de kritiek geen rol in het besluit: 'Onze voorzitter en Fritz Korbach hebben vanochtend een goed gesprek gehad. Ze waren het eens dat het verstandig is om aan het einde van dit seizoen elkaar goededag te zeggen.'

Korbach leverde in VI kritiek op het beleid van Heracles. 'Ik heb het idee dat ik tegen een bunker van gewapend beton praat, dat ze niet willen luisteren.' De trainer zei dat hij niet twijfelde over zijn toekomst bij Heracles: 'Dat zou wel erg slap zijn. Deze week staat er een gesprek gepland, al moet ik afwachten of dat doorgaat. Na de nederlaag tegen FC Zwolle van afgelopen maandag zal het nog wel een paar weken duren.' Het gesprek kwam er wel en daarin werd besloten om aan het einde van het seizoen niet met elkaar verder te gaan.

Korbach kwam in de zomer van 1999 naar Heracles. Daarvoor werkte de 55-jarige trainer onder andere bij Wageningen, Zwolle, FC Volendam, FC Twente, SC Heerenveen, Cambuur Leeuwarden en De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's