Korbach stopt na twee dagen bij Sparta

Het nieuwe avontuur van Fritz Korbach bij Sparta Rotterdam is alweer voorbij. Nadat hij donderdag na de training onwel werd, besloot hij vrijdag op medisch advies om op te stappen bij het financieel en sportief noodlijdende Sparta.

Korbach stopt na twee dagen bij Sparta

De clubarts van de Kasteelclub raadde Korbach al aan niet verder te gaan als coach van Sparta. Een onafhankelijke arts kwam tot dezelfde conclusie. In overleg met de clubleiding kon niet anders worden besloten dan een punt te zetten achter de korte carrière van Korbach in Rotterdam.

Helemaal een verrassing is de fysieke tegenslag bij Korbach niet. Vlak nadat hij hij enkele jaren geleden bij De Graafschap was aangetreden, ging hij ook al een aantal keren van zijn stokje. Bij diezelfde club ging het later opnieuw mis nadat hij met de Doetinchemse club aan een nieuw seizoen was begonnen.

De 57-jarige Duitse Nederlander had nog wel zo'n grote plannen met de club uit de Gouden Gids Divisie die hem achter de geraniums vandaan haalde. Bij zijn presentatie voorspelde Korbach nog dat Sparta volgend seizoen gewoon weer tegen Ajax zou spelen. Tenzij de Amsterdammers zouden degraderen natuurlijk.

Sparta zal nu op zoek moeten gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Korbachs voorganger Dolf Roks werd woensdag ontslagen omdat hij niet akkoord ging met de komst van Korbach. Assitent-trainer Wilfred van Leeuwen en stagiair John de Wolf beschikken niet over de juiste diploma's om het roer over te nemen.

Voor de komst van Korbach informeerde Sparta al bij AZ naar de mogelijkheid om Henk van Stee over te nemen. De voormalig trainer van de Alkmaarse club is op dit moment met zijn ex-werkgever in een arbitragezaak verwikkeld. Het is niet bekend of Sparta over genoeg geld beschikt om opnieuw een hoofdtrainer te contracteren. De komst van Korbach werd mogelijk gemaakt door een aantal sponsors.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen