Koopmeiners chagrijnig: 'Dit hebben we puur aan onszelf te wijten'

Teun Koopmeiners baalde woensdag flink van het gelijkspel waarmee Jong Oranje aan het EK Onder-21 begon. Nederland kwam niet langs Roemenië en mocht in de tweede helft zelfs nog blij zijn dat er een punt werd gepakt.

Roemenië O21
1 - 1
Nederland O21

'Dit is een valse start', zei Koopmeiners tegen de NOS. 'Qua punten staan we er nog middenin, maar vooral de wijze waarop we dat punt pakken geeft een minder gevoel. Aan wie dat lag? Aan ons, maar ook aan de tegenstander. Ze speelden met vijf verdedigers en waren heel erg aan het afjagen. Voorin hadden we het daardoor lastig.'

Jong Oranje maakte het zichzelf daarnaast moeilijk. 'We waren slordig. Soms raakten we ook makkelijke ballen kwijt. In de eerste helft creëerden we nog een paar kansen, maar in de tweede helft bijna niks meer. Dat hebben we puur aan onszelf te wijten. We waren zelf slordig en gaven kansen weg.'

Er komt nu meer druk te staan op de wedstrijd tegen Duitsland van zaterdag. 'Dan zal het beter moeten. Of we dat kunnen? Natuurlijk. Niemand speelt met opzet een mindere wedstrijd. Tegen Duitsland blijft het doel hetzelfde en dat is winnen. Neemt niet weg dat we er door dit gelijkspel minder goed voorstaan. Er zat meer in vandaag, wij kunnen beter.'

Kluivert
Justin Kluivert, goed voor de assist bij de 1-0 van Perr Schuurs, had logischerwijs ook op een andere start gehoopt en vond Roemenië 'stug'. 'We kregen niet veel ruimtes, dus dat was wel even schakelen. In de tweede helft probeerden we iets te forceren, maar dat lukte niet. Het is jammer, maar we hebben ons best gedaan. Er is nog niks gespeeld en we hebben nog twee belangrijke wedstrijden waarvoor we ons op moeten laden. We moeten nu tegen Duitsland en dan gaan we gewoon weer voor de drie punten', aldus Kluivert, die ondanks een paar goede kansen voor Roemenië zeker niet blij was met een gelijkspel: 'Nee, nee, nee. Met onze kwaliteiten gingen we voor de drie punten, maar dat is niet gelukt. Het moet zeker beter, maar we gaan nu trainen en onze dagen goed benutten.'