Koeman zet handtekening onder contract tot 2022 bij Barcelona

Reacties

De aanstelling van Ronald Koeman als nieuwe hoofdtrainer van Barcelona is helemaal rond. VI meldde maandagavond al dat er een akkoord was bereikt en dinsdag gaf voorzitter Josep Maria Bartomeu al aan dat alleen de laatste formaliteiten nog moesten worden afgehandeld. Hij tekent tot medio 2022. 

Koeman zet handtekening onder contract tot 2022 bij Barcelona
© Pro Shots

De 57-jarige Koeman vertrekt zo na ruim twee jaar als bondscoach van Oranje, waarmee hij reikte tot de (verloren) Nations League-finale en zich kwalificeerde voor EURO 2020.

Koeman heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit als trainer aan de slag te willen in Camp Nou, waar hij in de periode 1989-95 als speler furore maakte. Het absolute hoogtepunt was zijn winnende goal, uit een vrije trap, in de Europa Cup I-finale van 1992 tegen Sampdoria: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Barcelona staat het seizoen 2020/21 in het teken van revanche, na het eerste prijsloze seizoen sinds 2007/08. De 2-8 vernedering tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League maakte een einde aan het dienstverband van Quique Setién. De eerste speeldag in La Liga is overigens al in het weekeinde van 12 en 13 september, maar de Catalanen mogen later aan het seizoen beginnen door de deelname aan de Final Eight van de Champions League.

Met zijn vertrek naar Barcelona zadelt Koeman het Nederlandse elftal krap een jaar voor het EK op met een probleem. Voordat directeur betaald voetbal Eric Gudde van zijn pensioen kan gaan genieten, zal hij een nieuwe bondscoach moeten benoemen.

Clausule
In het contract van Koeman stond al een clausule die het mogelijk maakte na de Europese eindronde over te stappen naar zijn geliefde club, maar de situatie is zoals bekend veranderd door de coronacrisis. Niemand weet zeker of het EK volgend jaar zomer wel kan worden gespeeld. Dit alles maakte dat Koeman de lokroep van zijn geliefde Barcelona niet langer kon weerstaan en voor zichzelf koos. Het was nu of nooit meer.

De KNVB ontvangt een afkoopsom voor het afkopen van het contract met Koeman, dat nog liep tot en met het WK van 2022.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Koeman gaat voor Barça: 'Heeft eerder Feyenoord en Oranje gereanimeerd'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.