Koeman verlaat Nederlands elftal voor Barcelona

Reacties

Barcelona is erin geslaagd een akkoord te bereiken met Ronald Koeman, die bij de Catalanen de opvolger wordt van Quique Setién. Die moest na de vernederende Champions League-uitschakeling het veld ruimen. Alfred Schreuder wordt assistent van Koeman. Maandag was een Barça-delegatie naar Nederland afgereisd om de deal met Koeman af te ronden.

Koeman verlaat Nederlands elftal voor Barcelona
© Pro Shots

Koeman heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit als trainer aan de slag te willen in Camp Nou, waar hij in de periode 1989-95 als speler furore maakte. Met zijn vertrek naar Barcelona zadelt hij het Nederlandse elftal krap een jaar voor het EK echter op met een probleem. Voordat directeur betaald voetbal Eric Gudde van zijn pensioen kan gaan genieten, zal hij een nieuwe bondscoach moeten benoemen.

In het contract van Koeman stond al een clausule die het mogelijk maakte na de Europese eindronde over te stappen naar zijn geliefde club, maar de situatie is zoals bekend veranderd door de coronacrisis. Niemand weet zeker of het EK volgend jaar zomer wel kan worden gespeeld. Dit alles maakte dat Koeman de lokroep van zijn geliefde Barcelona niet langer kon weerstaan en voor zichzelf koos. Het was nu of nooit meer.

De KNVB ontvangt een afkoopsom voor het afkopen van het contract met Koeman, dat nog liep tot en met het WK van 2022.

'Koeman gaat voor Barça: 'Heeft eerder Feyenoord en Oranje gereanimeerd'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.