Meevaller voor Koeman: twee weken extra rust voor seizoenstart

Reacties

Het competitiedebuut van Ronald Koeman bij Barcelona laat twee weken langer op zich wachten. De Spaanse bond heeft dinsdag bekendgemaakt dat clubs die de afgelopen weken nog actief waren in Europees verband later aan het seizoen zullen beginnen.

Meevaller voor Koeman: twee weken extra rust voor seizoenstart
© Pro Shots

De Spaanse competitie begint net als de Eredivisie in het weekend van 12 en 13 september. Dat wordt echter wel een behoorlijk uitgeklede speelronde, want in totaal zullen er zes clubs ontbreken.

Real Madrid en Getafe speelden afgelopen maand slechts één Europese wedstrijd, waarna ze direct waren uitgeschakeld. Zij zullen in de tweede speelronde aansluiten. Barcelona, Sevilla en Atlético Madrid beginnen doen pas vanaf de derde speelronde mee.

Hetzelfde geldt voor de winnaar van de promotiestrijd tussen Elche en Girona, dat tweeluik staat komende week op het programma (20 en 23 augustus). De bekerfinale van het afgelopen seizoen - tussen Real Sociedad en Athletic de Bilbao - wordt waarschijnlijk rond kerst afgewerkt.

Voor Koeman betekent de beslissing van de bond dat hij meer tijd heeft om zich met Barcelona voor te bereiden op de competitiestart. De Catalanen beginnen eind september aan het La Liga-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.