Koeman vertelt wat hij tegen Gibraltar eist van Oranje

Reacties

Ronald Koeman proeft gretigheid bij de Oranje-internationals. De bondscoach kondigde maandagmiddag aan in de uitwedstrijd tegen Gibraltar wijzigingen door te gaan voeren, maar dat heeft niets te maken met gebrek aan honger bij vaste krachten.

Koeman vertelt wat hij tegen Gibraltar eist van Oranje
© Pro Shots
Gibraltar
Gibraltar
0 - 6
Nederland
Nederland

Het Nederlands elftal verzekerde zich zaterdagavond in eigen huis tegen Ierland van kwalificatie voor het EK. De uitwedstrijd tegen hekkensluiter Gibraltar is het toetje van deze kwalificatiereeks. 'Ze willen allemaal heel graag spelen. Dat is mooi', zei Koeman tijdens zijn persconferentie over de motivatie in zijn selectie. 'We gaan wat posities wijzigen. Het gaat vooral om een aantal andere spelers zien. Ik vind het goed dat bepaalde spelers een kans krijgen', aldus de bondscoach, die nog niet prijs wilde geven om wie het gaat.

Gibraltar werd zaterdag in Nice nog van het veld gevaagd door de Fransen, die met liefst 14-0 wonnen. Die uitslag schept ook de nodige verwachtingen van Oranje. Nederland won eind maart in Rotterdam met 'slechts' 3-0 van de laagvlieger. Koeman verwacht nu meer van zijn ploeg: 'Het doel is dat ik achteraf kan zeggen dat we er alles aan gedaan hebben om zoveel mogelijk goals te maken. Voor veel spelers is het belangrijk om de wedstrijd geconcentreerd in te gaan. Je moet niet door lulligheidjes geblesseerd raken. Ik ben niet zo bezig met records. Of het nou 5-0 of 8-0 is, vind ik minder belangrijk. Je wilt met zo'n groot mogelijke uitslag winnen, maar niet alleen het aantal goals bepaalt of je tevreden of niet tevreden bent.'

Koeman gaat tegenover zijn spelers hameren op aanvallen via de flanken. 'Het is duidelijk dat de tegenstand normaal gesproken minimaal is, met alle respect. In de eerste wedstrijd hebben we het niet goed gedaan. Je hebt goed aanvalsspel nodig, omdat er weinig ruimte is. Bezetting voor de goal en spel via de zijkanten: dat zal heel belangrijk zijn', legde hij uit.

Simons
Voor Xavi Simons lijkt Gibraltar-uit een mooie kans om voor het eerst trefzeker te zijn in het shirt van het Nederlands elftal. De aanvallende middenvelder die bij PSV en dit seizoen bij RB Leipzig zo makkelijk scoorde, staat na tien interlands nog droog. Koeman: 'Ik zie het bij Simons niet als een probleem. Je ziet dat hij wel bezig is, dat hij die goal wil maken. Maar ik ben blij met hoe hij zich ontwikkelt en hoe hij nu al dusdanig belangrijk is voor Oranje.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.