Koeman spreekt zich uit over gepasseerde Suárez

Reacties

De rol van Luis Suárez bij Barcelona is niet per definitie uitgespeeld. Ronald Koeman zei na de oefenzege op Girona van woensdagavond dat de aanvaller gewoon deel zal gaan uitmaken van zijn selectie, wanneer Suárez deze zomer geen transfer maakt.

Koeman spreekt zich uit over gepasseerde Suárez
© Pro Shots

Koeman heeft de 33-jarige Suárez verteld dat hij niet in zijn plannen voor de toekomst voorkomt en de voormalig Ajacied is sindsdien op zoek naar een oplossing. Lange tijd leek het erop dat hij naar Juventus zou gaan, maar de Spaanse en Italiaanse media claimen inmiddels dat De Oude Dame is afgehaakt, aangezien Suárez niet voor de transferdeadline een Italiaanse taaltest kan doen. Suárez moet slagen voor deze test om in aanmerking te komen voor een Italiaans paspoort, wat zou betekenen dat Juventus hem kan inschrijven als een speler uit de Europese Unie. Zonder die status is de Italiaanse kampioen niet geïnteresseerd.

Nu Juventus niet meer in de race lijkt te zijn, zijn er volgens AS nog maar drie opties over voor Suárez. Hij zou naar Paris Saint-Germain kunnen vertrekken, terwijl ook Atlético Madrid vermeende interesse heeft. De derde optie is gewoon bij Barcelona blijven. Suárez heeft nog een eenjarig contract in Camp Nou en dat contract zal gerespecteerd worden als de spits geen transfer maakt, zo benadrukt Koeman.

'Ik heb vanmorgen met Luis gesproken', zei Koeman na de 3-1 zege op Girona tegen TV3. 'We wachten af of hij blijft of niet. Als hij geen nieuwe club vindt en blijft, zal hij gewoon deel gaan uitmaken van de selectie.' De oefenwedstrijd tegen Girona was het tweede duel van Barcelona onder Koeman. Bij beide wedstrijden werd Suárez buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.