Koeman heeft veelbesproken Suárez ook in tweede oefenduel niet nodig

Reacties

Luis Suárez blijft de gemoederen bij Barcelona nog altijd flink bezighouden. Een transfer naar Juventus lijkt (voorlopig?) van de baan, maar trainer Ronald Koeman heeft hem ook voor het tweede oefenduel van deze voorbereiding niet opgeroepen.

Koeman heeft veelbesproken Suárez ook in tweede oefenduel niet nodig
© Pro Shots

Al sinds de aanstelling van Koeman als trainer gonst het van de geruchten rondom de ex-aanvaller van Ajax. Zo zou de Nederlandse trainer Suárez in een ultrakort telefoontje hebben later weten dat hij hem komend seizoen niet nodig heeft, waarna al snel duidelijk werd dat vooral Juventus achter de Uruguayaan aan zit. Mede om die reden zat Suárez al niet bij de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Gimnàstic de Tarragona, afgelopen zaterdag.

Spaanse media meldden dinsdagavond echter dat er een streep is gezet door de Juve-transfer van Suárez. Die zou namelijk alleen kunnen plaatsvinden als hij een Italiaans paspoort zou kunnen bemachtigen, en dat kan dan weer niet vóór 6 oktober. En dat zou betekenen dat hij niet kan worden ingeschreven voor de Champions League. Daarop zou Koeman volgens Cadena COPE aan Suárez (die ook genoemd wordt bij Atlético Madrid) hebben laten weten dat hij 'gewoon' op hem rekent als het niet tot een transfer komt. Er werd zelfs gefluisterd dat Suárez woensdag alweer op het veld zou verschijnen.

Desondanks heeft de ex-bondscoach hem vooralsnog niet nodig. Woensdagavond spelen de Catalanen de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding, tegen Girona FC, maar Suárez zit net als zaterdag niet bij de wedstrijdselectie. En dat terwijl collega-aanvaller Ansu Fati ook ontbreekt vanwege een blessure. Koeman heeft ook geen plek voor Arturo Vidal, Samuel Umtiti en Rafinha, die allemaal in verband worden gebracht met een vertrek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.