Suárez applaudisseert voor steunbetuiging Puyol aan Messi

Reacties

Carles Puyol speelde zijn gehele loopbaan voor Barcelona, maar kan leven met de wens van Lionel Messi om dat niet te doen. De steunbetuiging van de voormalig verdediger kan weer op goedkeuring rekenen van Luis Suárez, de beste vriend van Messi binnen de huidige Barcelona-selectie.

Suárez applaudisseert voor steunbetuiging Puyol aan Messi
© Pro Shots

Het nieuws dat Messi wil vertrekken bij Barcelona is ingeslagen als een bom en gaat ongetwijfeld een flinke transfersoap opleveren. Barcelona-icoon Puyol is ongetwijfeld teleurgesteld, maar via social media steunt hij zijn oude ploeggenoot. 'Respect en bewondering, Leo. Je hebt al mijn steun', schrijft de voormalig mandekker op Twitter. Barcelona-spits Suárez reageert met twee applaudisserende handjes op de tweet, duidelijk makend dat hij het helemaal eens is met de woorden van Puyol.

Eerder in de week kwam al naar buiten dat Ronald Koeman, de nieuwe hoofdtrainer van Barcelona, aan Suárez zou hebben verteld dat er geen toekomst meer voor de Uruguayaan in Camp Nou is. Nu wordt in de Spaanse media beweerd dat dit een van de redenen voor Messi is geweest om zijn vertrekwens kenbaar te maken. Messi en Suárez zijn erg goed bevriend met elkaar en eerstgenoemde zou het niet netjes vinden hoe er door Barcelona met zijn kompaan is omgegaan.

Suárez en Messi, allebei 33 jaar oud, liggen nog tot medio 2021 vast in Camp Nou. Suárez zou zijn verbintenis na de boodschap van Koeman willen laten ontbinden, terwijl Messi claimt dat hij vanwege een clausule in zijn contract transfervrij mag vertrekken. Barcelona stelt echter dat de deadline voor deze clausule al verstreken is en wil alleen meewerken aan een transfer als daar een forse transfersom tegenover staat. Volgens AS vragen de Catalanen 222 miljoen euro; hetzelfde bedrag dat het drie jaar geleden ontving voor Neymar.

Gary Lineker, oud-spits van Barcelona en tegenwoordig werkzaam als presentator en analist, is benieuwd naar hoe deze situatie zich zal gaan ontwikkelen. 'Als Messi Barcelona wil verlaten door zijn vertrekclausule te activeren, dan hoop ik dat de club zal proberen hem te helpen, niet te verhinderen. Hij is altijd loyaal geweest en de beste speler die Barcelona ooit gehad heeft. Het zou erg verdrietig zijn als dit zou eindigen met een gevecht tussen de club en speler', schrijft Lineker op Twitter.

'Dat Messi weggaat bij Barcelona is beter voor zowel Messi als Koeman'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.