Spaanse media pakken uit met vertrekwens Messi: 'Een totale oorlog'

Reacties

De (vermeende) vertrekwens van Lionel Messi houdt de gemoederen in Spanje behoorlijk bezig. De Spaanse sportkranten pakken woensdag logischerwijs groots uit met het nieuws over een mogelijke transfer.

Spaanse media pakken uit met vertrekwens Messi: 'Een totale oorlog'
© Pro Shots

Messi zou middels een officieel schrijven hebben aangegeven dat hij deze zomer weg wil bij Barcelona. De Argentijn beroept zich daarbij op een clausule in zijn contract die hem de gelegenheid geeft Camp Nou transfervrij te verlaten. De Catalaanse club meent dat de deadline hiervoor echter al is verstreken en verwijst 'gewoon' naar de gelimiteerde afkoopsom van 700 miljoen euro die in het nog een jaar doorlopende contract van Messi staat.

'Een totale oorlog', kopt de Catalaanse krant SPORT. Volgens het dagblad zijn Paris Saint-Germain, Manchester United, Manchester City en Internazionale de clubs die van de situatie willen profiteren. AS heeft begrepen dat Barcelona 222 miljoen euro (en dus niet de 700 miljoen die als vastgestelde som in het contract staat) wil hebben voor de 33-jarige Messi. Voor datzelfde bedrag ging Neymar drie jaar geleden naar Paris Saint-Germain.

'Barcelona, en in het bijzonder voorzitter Josep Maria Bartomeu, zijn in een staat van shock nu de advocaten van Messi met een fax om de onmiddellijke beëindiging van het contract van de Argentijnse ster hebben gevraagd', schrijft AS. 'Barcelona heeft geantwoord dat de club op Messi rekent en dat men wil dat de aanvaller zijn loopbaan beëindigt in Camp Nou, maar er zijn maar heel weinig mensen binnen de club die dit nog als een haalbare optie zien.'

Volgens AS zit Barcelona nu met een dilemma. De club is van mening dat de datum voor de vertrekclausule van Messi al verstreken is en er dus geen juridische basis bestaat voor een transfervrij vertrek. Barcelona voelt er echter ook weinig voor om in de rechtbank een gevecht aan te gaan met de grootste speler uit de clubgeschiedenis. 'Niemand wil betrokken zijn bij een gevecht met de clublegende', aldus AS. Barcelona zou daarom bereid zijn om mee te werken aan de vertrekwens van Messi, maar alleen als de Ballon d'Or-houder de duurste speler aller tijden wordt.

Niet alleen in Spanje, maar ook in andere landen domineert het transferverzoek van Messi de sportkaternen. 'Houd je goed vast! Met dit nieuws trillen Barcelona en de voetbalwereld!', schrijft het Duitse BILD bijvoorbeeld. Het Franse L'Équipe stelt dat Messi 'Barcelona in brand heeft gestoken' en het Argentijnse Olé heeft het over een tijdperk dat zijn einde nadert. Messi speelt al zijn gehele loopbaan voor Barcelona. In 731 wedstrijden scoorde hij 634 keer.

In Italië wordt het nieuws over Messi nog nét even grootser aangepakt. Dat is niet zo gek, aangezien Inter al geruime tijd met de Argentijnse superster in verband wordt gebracht. Volgens La Gazzetta dello Sport hebben Manchester City en Paris Saint-Germain betere papieren, maar mag Inter zeker dromen van de komst van de aanvaller. Corriere dello Sport rekent daarbij op een aandeel van voormalig Inter-voorzitter Massimo Moratti. Het is de droom van de gefortuneerde zakenman om Messi ooit in het shirt van zijn favoriete club te zien spelen. Een betere kans dan nu zal Inter waarschijnlijk niet meer krijgen.

'Dat Messi weggaat bij Barcelona is beter voor zowel Messi als Koeman'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.