'Koeman gaf Messi het laatste zetje, woeste fans en crisisoverleg bij Barça'

Reacties

Het nieuws dat Lionel Messi heeft laten weten dat hij Barcelona definitief wil verlaten, is in Catalonië ingeslagen als een bom. Meerdere media schrijven dat het gesprek met Ronald Koeman de aanvoerder het laatste zetje richting de uitgang heeft gegeven, terwijl de club weerspreekt dat Messi zomaar weg kan. Ondertussen is er crisisoverleg en protesteren de woedende fans.

'Koeman gaf Messi het laatste zetje, woeste fans en crisisoverleg bij Barça'
© Pro Shots

Messi heeft via een officieel schrijven laten weten deze zomer weg te willen bij Barcelona. De Argentijn beroept zich daarbij op een clausule in zijn contract die hem de gelegenheid geeft Camp Nou transfervrij te verlaten. De Catalaanse club bestrijdt deze lezing. Na de boodschap van Messi werd direct een spoedberaad ingelast door de leiding van Barcelona. Een van de onderwerpen is de status van die clausule. Volgens de Catalaanse club ontbreekt de juridische basis. Messi had namelijk voor 30 mei zijn wens kenbaar moeten maken om als een vrij man Camp Nou te kunnen verlaten. Nu moet er een afkoopsom van 700 miljoen euro op tafel komen.

Volgens het kamp-Messi is de deadline niet zozeer gekoppeld aan een specifieke datum, maar aan de datum van de finale van de Champions League. Binnen een week na die eindstrijd moest de Argentijn kenbaar maken of hij gebruik wilde maken van de clausule. Aangezien die finale door de coronacrisis afgelopen zondag werd gespeeld, is Messi ruim op tijd. Althans, in de lezing van de eigen juridische adviseurs.

Gesprek Koeman
Inmiddels sijpelen ook steeds meer details door over het gesprek dat Messi had met Koeman. Verschillende media weten het zeker: dat onderhoud (waarvoor Messi eerder terugkwam van vakantie) was voor de Argentijn de druppel die de emmer deed overlopen. De ex-bondscoach van Oranje zou namelijk hebben gezegd dat Messi 'geen privileges' meer krijgt en zich zal moeten schikken naar het teambelang. 

Ondertussen hebben woeste fans zich verzameld bij de kantoren van de club, waar het bestuur in crisisoverleg is gegaan. Zij eisen het onmiddelijke vertrek van voorzitter Josep Bartomeu. Dat roept ook Victor Font, de man die Bartomeu zo snel mogelijk wil vervangen als preses.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dat Messi weggaat bij Barcelona is beter voor zowel Messi als Koeman'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.