Door Ajax begeerde Suárez haalt flink uit naar Barça-leiding

Reacties

Hij mag vertrekken bij Barcelona en wordt gepolst door Ajax: Luis Suárez heeft in de komende weken enkele belangrijke beslissingen te nemen. In een interview met El País heeft de Uruguayaanse spits hard uitgehaald naar de clubleiding. Hij vertelt ook hoe hij zijn eigen toekomst ziet.

Door Ajax begeerde Suárez haalt flink uit naar Barça-leiding
© Pro Shots

De naam van Suárez stond niet op een namenlijst die onlangs werd gepresenteerd door Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu. Daarop stonden de namen die Barcelona voor komend seizoen absoluut wilde behouden. Spelers als Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen en natuurlijk Lionel Messi waren veilig, maar Suárez bijvoorbeeld niet.

Dit nieuws is in het verkeerde keelgat geschoten bij Suárez, die op de belangstelling van Ajax kan rekenen. 'Er wordt gesproken over spelers die weg mogen of dat er veranderingen doorgevoerd gaan worden. Maar niemand heeft mij verteld dat ze zonder me kunnen. Als dat wel zo is, dan zou de club er goed aan doen om dit persoonlijk aan mij te vertellen', aldus een gepikeerde Suárez. De spits gaf ook aan dat hij nog niet met de nieuwe coach Ronald Koeman had gepraat.

'Luis Suárez zou zeker nog topscorer kunnen worden in de Eredivisie'

'Dat is in ieder geval beter dan het te doen lijken alsof ik de club wil verlaten. Dat valt nog maar te zien. Ik wil het beste voor de club en vandaag de dag is het mijn idee om door te gaan', bevestigt Suárez. 'Maar als de club besluit dat ik niet meer nodig ben, heb ik er geen problemen mee om te praten met de verantwoordelijken.'

Voor Suárez is het verhaal duidelijk: als Barça hem nog steeds wil, zal hij blijven. 'Zolang ze op mij rekenen, wil ik alles geven wat ik nog in me heb. Ik zou een reserverol accepteren, zoals ik dat in mijn hele carrière altijd heb gedaan. Ik heb het gevoel dat ik nog steeds veel kan bijdragen.'

Suárez heeft er zelf nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit terug wil keren bij Ajax, hij heeft ook altijd contacten onderhouden met de club. Zijn contract in Catalonië loopt over een jaar af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.