Ajax wil Suárez verleiden tot terugkeer

Reacties

Ajax maakt er serieus werk van Luis Suárez terug te halen, bevestigen de Amsterdammers. De 33-jarige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2021 met Barcelona.

Ajax wil Suárez verleiden tot terugkeer
© Pro Shots

Onlangs had Ajax contact met technisch directeur Éric Abidal van Barça, die overigens net als trainer Quique Setién moet vrezen voor zijn baan na het zeer teleurstellende seizoen. Suárez vertrok in januari 2011 bij Ajax, maar heeft altijd contact gehouden met verschillende medewerkers binnen de club en spelersbegeleider Herman Pinkster in het bijzonder. Ook Uruguayaanse media maken inmiddels melding van de interesse van Ajax.

Nadat hij drieënhalf jaar voor Liverpool gespeeld had, verkaste hij medio 2014 naar Barcelona. Namens de Catalanen was Suárez liefst 198 keer trefzeker in 283 officiële wedstrijden. De aanvaller heeft nog een éénjarig contract met Barça, waar hij naar verluidt zes miljoen euro netto verdient. Dat salaris kan nog wel een struikelblok worden voor de Amsterdammers.

Technisch directeur Marc Overmars van Ajax zet de laatste jaren hoog in als het om aankopen gaat. Hij slaagde er twee jaar geleden in Dusan Tadic te verleiden tot een transfer, terwijl hij ook Daley Blind terughaalde. Een jaar later betaalde Ajax veel geld voor de komst van Quincy Promes en deze transferperiode werden Antony en Mohammed Kudus aangetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer L. Suárez
Meer over L. Suárez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.