Messi schittert in het roze bij tweede oefenzege Koeman

Reacties

Barcelona heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd onder Ronald Koeman gewonnen. In het Estadio Johan Cruyff liet Lionel Messi tegen Girona (3-1) weer eens zijn ongelooflijke klasse zien.

Messi schittert in het roze bij tweede oefenzege Koeman
© Pro Shots

Koeman zat afgelopen zaterdag tegen Gimnàstic de Tarragona voor het eerst als hoofdtrainer op de bank bij Barcelona en kon toen ook al beschikken over Messi, die deze zomer zijn vertrekwens uitsprak, maar met de nodige tegenzin toch besloot om te blijven. Barcelona won het eerste oefenduel van de voorbereiding met 3-1, maar tegen Gimnàstic was er nog geen hoofdrol voor Messi. Die was er woensdag in de overwinning op Girona wél.

Messi bewees dat Koeman op hem kan rekenen. Barcelona ging met een 2-0 voorsprong rusten en de Ballon d'Or-houder was bij beide goals direct betrokken. Eerst speelde hij de rol van architect, door met een heerlijk steekpassje zomeraanwinst Francisco Trincão weg te sturen. De Portugees zette Philippe Coutinho vervolgens voor een leeg doel en hij opende de score.

Barcelona, begonnen met Frenkie de Jong op het middenveld en spelend in opvallende roze shirts, was dominant tegen Girona en verdubbelde vlak voor rust zijn marge. Nu was Messi zelf de afmaker: hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot van afstand met zijn 'zwakkere' rechtervoet via de binnenkant van de paal binnen.

Waar Koeman tegen Gimnàstic een geheel nieuw team bracht voor de tweede helft, daar wisselde hij nu niet. De Jong bleef dus ook staan en hij ging kort na rust in de fout, met een mislukte breedtepass. Girona kreeg zo een kans op de aansluitingstreffer in de schoot geworpen en Samu Sáiz strafte de misser van De Jong af. De marge bleef echter niet lang minimaal. Een van richting veranderd schot van Messi viel binnen voor de 3-1.

Met een uur op de klok begon Koeman dan toch met wisselen en ook Messi en De Jong verlieten het veld. Vanaf de kant zagen zij nog mooie dingen van de zeventienjarige nieuwkomer Pedri, maar er werd niet meer gescoord. 

De volgende oefenwedstrijd die Barcelona speelt is aankomende zaterdag. Dan komt Elche in het Camp Nou om de Joan Gamper Trophy strijden. Barcelona begint het nieuwe seizoen in La Liga volgende week, met een thuiswedstrijd tegen Villarreal. De Catalanen stromen pas in de derde speelronde in vanwege de Europese verplichtingen die zij nog hadden in augustus.

Van één miljard naar bijna bankroet: 'Barcelona is de slechtst geleide topclub'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.