'Schoonmaak in Camp Nou: Koeman belt kwartet met slecht nieuws'

Reacties

Behalve Luis Suárez hebben nog drie spelers van Ronald Koeman te horen gekregen dat ze deze zomer kunnen vertrekken bij Barcelona in het kader van een schoonmaak. Met dat nieuws pakken de Spaanse sportkranten deze dinsdag uit.

'Schoonmaak in Camp Nou: Koeman belt kwartet met slecht nieuws'
© Pro Shots

Dat Suárez een telefoontje heeft gehad van Koeman met het nieuws dat hij naar een andere club mag uitkijken, kwam maandag al naar buiten. Maar ook middenvelders Ivan Rakitic en Arturo Vidal en de Franse verdediger Samuel Umtiti hebben een dergelijk bericht gehad van de voormalig bondscoach van Oranje.

De plannen van Koeman voor komend seizoen zijn groot nieuws in de Spaanse sportkranten. AS, Marca, Mundo Deportivo en Sport openen er dinsdag allemaal mee. Die laatste krant voegt met linksback Junior Firpo nog een vijfde speler toe aan het groepje dat niet lijkt voor te komen in de plannen van de oud-international.

Koeman ademt Barcelona: 'Hij durft sterspelers te slachtofferen'

Achter de toekomst van Jordi Alba en Sergio Busquets staat ook een vraagteken, maar zij krijgen volgens de berichten in de Spaanse sportkranten van Koeman de kans om zich te bewijzen in de voorbereiding. Hetzelfde zou gelden voor Philippe Coutinho, die na een verhuurperiode bij Bayern München terugkeert bij Barcelona.

Martínez
Dat Koeman naar verluidt geen prijs stelt op Suárez, was maandag al groot nieuws in Spanje. Met het vertrek van de 33-jarige spits zou in het salarishuis ruimte ontstaan voor de komst van Lautaro Martínez. Tot nu toe had Barça niet de financiële middelen om de Argentijnse aanvaller los te weken bij Internazionale.

Volgens Sport gaat Barça al snel om tafel met Suárez om de voorwaarden van zijn vertrek te bespreken. De Catalaanse sportkrant zegt te weten dat de Uruguayaan het nog te vroeg vindt om bij Ajax terug te keren, hij zou azen op een toptransfer. Het contract van El Pistolero, een goede vriend van Lionel Messi, loopt in 2021 af.

De covers van Marca en AS.
De covers van Marca en AS.
De covers van Sport en Mundo Deportivo
De covers van Sport en Mundo Deportivo
'Luis Suárez zou zeker nog topscorer kunnen worden in de Eredivisie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.