'Koeman plant hoofdrol voor Frenkie de Jong: Busquets staat voor dilemma'

Reacties

Nu Ronald Koeman is gearriveerd bij Barcelona, is het speculeren over de plannen van de opvolger van Quique Setién in volle gang. De Catalaanse sportbladen SPORT en Mundo Deportivo weten een ding zeker: Frenkie de Jong moet een belangrijkere rol gaan krijgen op het middenveld. De vraag is wat dat zal gaan betekenen voor Sergio Busquets.

'Koeman plant hoofdrol voor Frenkie de Jong: Busquets staat voor dilemma'
© Pro Shots

Busquets maakte een kleine twaalf jaar geleden zijn debuut in het eerste elftal en slaagde er al snel in om Yaya Touré uit het elftal te spelen. Sinds dat moment is de Spanjaard als eerste man voor de defensie altijd onomstreden geweest bij Barcelona. Dat was ook in het afgelopen seizoen zo. Zomeraankoop De Jong moest zich maar richten op een andere plek op het Barcelona-middenveld.

Koeman is echter van plan om dat te veranderen, zo wordt beweerd. De voormalig bondscoach gebruikte De Jong bij het Nederlands elftal in de rol waarin hij bij Ajax zoveel indruk maakte en wil zijn landgenoot ook bij Barcelona op deze manier gebruiken. Met andere woorden: niet Busquets, maar De Jong moet de eerste middenvelder zijn waar de ballen vanuit de Barça-defensie naartoe gaan.

'Busquets wordt, net als Touré jaren geleden, het grote slachtoffer. Zo werkt het in het leven', schrijft SPORT. De Catalaanse krant stelt dat clubicoon Busquets nu voor een dilemma staat: neemt hij genoegen met een iets minder belangrijke rol, of kiest hij ervoor om bij een andere Europese topclub wél de kopman te worden? Busquets ligt nog tot medio 2023 vast in Camp Nou, maar beweerd wordt dat Barcelona als dank voor bewezen diensten met de clubman zal meedenken als de middenvelder aangeeft dat hij een buitenlands avontuur wil aangaan. Cadena SER beweerde eerder al dat Koeman openstaat voor een vertrek van Busquets.

© Pro Shots

Busquets won in zijn loopbaan bij het Spaanse nationale elftal en Barcelona zo'n beetje alles wat er te winnen valt. Hij speelde tot dusver 579 duels voor zijn droomclub en staat daarmee op de vijfde plek van spelers met de meeste wedstrijden in het shirt van Barcelona. Alleen Xavi (767), Lionel Messi (731), Andrés Iniesta (674) en Carles Puyol (593) speelden nog vaker voor de Spaanse grootmacht.

Speelwijze
Mundo Deportivo schrijft niet alleen over een mogelijk vertrek van Busquets: het claimt ook dat Koeman van plan is om in ieder geval delen van zijn Oranje-speelwijze mee te gaan nemen naar Barcelona. 4-3-3 is voor de coach niet heilig: hij zou denken aan een 4-2-3-1-systeem, dat ook een 4-4-2 kan worden. De Jong zou in ieder geval zeker zijn van een plekje bij de twee achterste middenvelders. 

Ronald Koeman ademt Barcelona: 'Hij durft sterspelers te slachtofferen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.