Koeman krijgt wéér complimenten van Barcelona-grootheid Rivaldo

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman doet het uitstekend. Dat is althans de mening van clubicoon Rivaldo, die zich voor de tweede keer in een paar dagen tijd lovend heeft uitgelaten over de Nederlander.

Koeman krijgt wéér complimenten van Barcelona-grootheid Rivaldo
© Pro Shots

Barça won woensdag na strafschoppen van Real Sociedad, waardoor het zich plaatste voor de finale van de Supercopa de España. Daarin is zondag Athletic de Bilbao de tegenstander, aangezien de Basken donderdagavond verrassend wonnen van Real Madrid. En dus kunnen Koeman en Frenkie de Jong na dit weekend zomaar hun eerste prijs bij Barcelona binnen hebben. Dat is zeer welkom, aangezien de achterstand op La Liga-koploper Atlético Madrid al is opgelopen tot dertien verliespunten.

Ondanks die forse achterstand heeft clubicoon Rivaldo zich tegenover sportkrant AS lovend uitgelaten over Koeman. Dat deed de Braziliaan vorige week ook al, toen hij toptalent Pedri opdroeg om toch vooral goed naar de Nederlandse trainer te luisteren. Dit keer vergelijkt hij het werk van de ex-bondscoach van Oranje met het werk van Zinedine Zidane, de trainer van aartsrivaal Real Madrid.

En in die vergelijking (waarin wederom de omgang met jonge spelers centraal staat) komt Koeman als winnaar uit de bus, vindt Rivaldo. 'Ik heb altijd gezegd: om goed om te gaan met jonge talenten, moet je ze niet te veel druk opleggen. In dat opzicht doet Koeman het goed. Hij laat die jonkies samenspelen met gevestigde namen als Sergio Busquets, Lionel Messi en Jordi Alba. Daarvoor verdient Koeman felicitaties en respect.'

Dat geldt veel minder voor Zidane, aldus Rivaldo. 'Ik weet niet waarom, maar hij doet precies het tegenovergestelde van toen hij begon bij Real Madrid. Toen liet hij talenten als Federico Valverde, Rodrygo en Vinícius Júnior vaak spelen.'

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.