'Deze Frenkie de Jong is beter en completer dan in zijn Ajax-tijd'

Reacties

De Spaanse kranten zijn zeer te spreken over het spel van Frenkie de Jong in de voor hem veelbewogen wedstrijd tegen Real Sociedad in de halve finale van de strijd om de Spaanse Super Cup.

'Deze Frenkie de Jong is beter en completer dan in zijn Ajax-tijd'
© Pro Shots

Barcelona plaatste zich voor de finale - waarin Real Madrid of Athletic de Bilbao wacht - na een strafschoppenserie waarin De Jong faalde. Tijdens het duel had de Nederlander een penalty veroorzaakt door hands te maken, nadat hij Barcelona op voorsprong had gezet.

El Mundo Deportivo zag vooral een heel volwassen speler. 'Het stapje voorwaarts dat hij moest maken is inmiddels een ferme stap vooruit geworden', oordeelt het dagblad. 'De Jong is zelfs een betere en een completere speler dan in zijn periode bij Ajax. Na een wat grijs seizoen, een jaar waarin hij moest wennen, volgde een weifelende start van zijn tweede jaargang. Een gesprek met Ronald Koeman lijkt hem bevrijd te hebben. Hij scoorde woensdag niet alleen, maar nam het team ook op sleeptouw.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het dagblad wijst erop dat Barcelona de vruchten plukt van de offensievere rol van De Jong. 'De Nederlander scoorde vorige maand tegen Real Sociedad, sloeg onlangs toe tegen Huesca en was woensdag opnieuw trefzeker. Vorig seizoen maakte hij in totaal slechts twee goals.'

Sport beloont De Jong met het cijfer 8 en omschrijft hem als een 'hoofdrolspeler'. De krant constateert dat de middenvelder eerst moeite had om zich onder de druk van Real Sociedad uit te voetballen, maar dat hij steeds dreigender werd.

'Goede prestaties'
Ook El Periódico zag een uitblinkende De Jong. 'Op zijn 23ste is hij fysiek in staat om zich van strafschopgebied naar strafschopgebied te begeven. Hij levert de laatste tijd constant goede prestaties, zoals we al van hem hadden verwacht.'

Koeman oordeelde na afloop dat 'Frenkie de Jong op het juiste spoor zit'. 'Ik heb vaak gezegd dat onze middenvelders zich moeten laten zien in de zestien van de tegenstander.'

Ter Stegen
Overigens is De Jong niet de best gewaardeerde speler van Barcelona. De Spaanse media zijn ronduit lyrisch over het optreden van Marc-André ter Stegen tegen Real Sociedad. Sport geeft de Duitse doelman zelfs een 10.

Met De Jong en Ter Stegen gaat Barcelona zondag op jacht naar de eerste prijs tijdens het bewind van Koeman. Donderdag spelen Real Madrid en Athletic Bilbao nog de tweede halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.