Koeman kiest voor Vilhena en Vormer tegen Italië

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn basiself voor het duel met Italië zoals verwacht flink door elkaar gegooid. Achterin kiest hij voor Hans Hateboer en Tonny Vilhena als backs.

Koeman kiest voor Vilhena en Vormer tegen Italië

Oranje treedt vanaf 20.45 uur in Turijn aan in de inmiddels al enigszins vertrouwde 5-3-2-variant. Zoals verwacht keren de Champions League-finalisten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum terug in de basis, dat gaat ten koste van Stefan de Vrij en Davy Pröpper. Het Liverpool-duo tegen Slowakije (1-1) nog toekijken. Van Jasper Cillessen en Marten de Roon, die in Italië onder contract staat bij Atalanta Bergamo, was al bekend dat ze zouden starten.

In de achterhoede kiest Koeman voor Hateboer op rechts. Ook hij speelt bij Atalanta Bergamo. Op links mag Vilhena dit keer opdraven, de rol die hij ook al bekleedde in het duel met Portugal. De plekken naast Van Dijk worden ingenomen door Daley Blind en Matthijs de Ligt, die allebei hun basisplek behouden.

Op het middenveld heeft Vormer na zijn goede invalbeurt als debutant tegen Slowakije nu een basisplaats. In de voorhoede behoudt Memphis Depay zijn plek en is Ryan Babel de vervanger van Quincy Promes. In totaal heeft Koeman zijn opstelling op acht plekken gewijzigd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Vormer heeft basisplaats echt afgedwongen bij Koeman'
Lotgenoot Italië vormt laatste examen voor Oranje van Koeman
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.