'Koeman heeft laatste wedstrijd op Barça-bank al meegemaakt'

Reacties

Ronald Koeman mag nog even blijven als trainer van Barcelona. De clubleiding gaat de 58-jarige oefenmeester niet ontslaan na de pijnlijke nederlaag tegen Benfica in de Champions League (3-0). De kans dat Koeman ook na de interlandperiode nog trainer van Barça is, wordt door Spaanse media als nihil ingeschat.

'Koeman heeft laatste wedstrijd op Barça-bank al meegemaakt'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Het leek donderdag snel te gaan in Catalonië. Barça-voorzitter Joan Laporta overlegde middenin de nacht en vroeg in de ochtend met de andere bestuurders en er werd al voorzichtig rekening gehouden met het ontslag van Koeman. Zo ver kwam het niet, maar Laporta heeft zijn beslissing volgens de grote Spaanse kranten al genomen. De uitwedstrijd tegen Atlético Madrid van zaterdag is de laatste van Koeman, zo luidt de conclusie.

Zijn laatste wedstrijd op de bank heeft Koeman al wel meegemaakt. Dat was tegen Benfica, aangezien de Nederlandse coach zaterdag tegen Atlético de laatste wedstrijd van zijn schorsing uitzit. Assistent Alfred Schreuder heeft dan opnieuw de leiding bij Barcelona. Zijn toekomst is voorlopig nog onduidelijk. Ondertussen speurt Laporta naar de juiste opvolger van Koeman.

Die beslissing is nog niet zo makkelijk en draagt er mede aan bij dat Koeman nog even blijft zitten. Een ontslag van de trainer is kostbaar, al wachten Quique Setién en Ernesto Valverde ook nog altijd op hun afkoopsom. Ook voor een opvolger heeft Barça weinig geld en dus kunnen door grote namen als Thomas Tuchel en Jürgen Klopp vrijwel direct een streep. De belangrijkste kandidaten zijn oud-speler Xavi Hernández, bondscoach Roberto Martínez van België, de Argentijn Marcelo Gallardo en de bij Juventus ontslagen Andrea Pirlo.

Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.